en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bli utvekslingsambassadør

Som utvekslingsstudent fra SV-fakultetet kan du være utvekslingsambassadør, og få enda mer ut av utenlandsoppholdet ditt.

Bilde av kvinne med mobiltelefon og kenguru. Illustrasjon for utvekslingsambassadør ved UiS. Utvekslingsambassadører deler sine erfaringer om hvordan de har det på utveksling.

Et semester ved et universitet i utlandet er en fantastisk mulighet til å utvikle din interkulturelle forståelse og akademiske kompetanse. Som utvekslingsambassadør deler du dine erfaringer underveis og etterpå. Slik kan du hjelpe andre studenter som har lyst å reise på utveksling, og kanskje har de samme spørsmålene som du hatt.  

Hva gjør en utvekslingsambassadør? 

Å være ambassadør handler om å fortelle andre studenter om hvordan du har det på utveksling. Konkret består ambassadøroppgavene i:

  • Lage tre blogginnlegg fra utvekslingen. Disse publiseres på bloggen utveksling.uis.no 
  • Delta på på ett arrangement når du er kommet hjem. Det kan for eksempel være informasjonsmøte for studenter, stå på stand eller lignende.  

Hvordan blir jeg ambassadør? 

Studenter ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet som skal på utveksling, kan melde sin interesse for å bli studentambassadør. Her finner du påmeldingsskjemaet. 

Lurer du på noe om å være utvekslingsambassadør? 

Ikke nøl med å ta kontakt med din studiekonsulent eller prodekan for utdanning Turid Borgen (turid.borgen@uis.no)

Hva er utvekslingsambassadør-prosjektet? 

Våren 2019 reiste de første utvekslingsambassadørene fra Det samfunnsvitenskapelige fakultet på utveksling. Vi har lært mye av Universitetet i Bergen som har hatt utvekslingsambassadører i flere år. 

I prosjektet får studenter ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet mulighet til å gjøre noe ekstra ut av utenlandsoppholdet, gjennom å være utvekslingsambassadør.