Erasmus+ internship ved Space Camp Turkey

Lyst til å kombinere interessen for naturfag og teknologi med internasjonal arbeidserfaring og romfart?

Space Camp Turkey presentasjonsbilde 1 Foto: Space Camp Turkey

Gjennom et samarbeid med Space Camp Turkey, har grunnskolelærerstudenter mulighet til å få internasjonal arbeidserfaring gjennom 3 sommermåneder i Tyrkia. Du vil få en unik sjanse til å utøve kunnskap og ferdigheter fra naturfag, i tillegg til en veldig verdifull arbeidserfaring.

Space Camp Turkey
SCT er et senter for romfart og naturfag med formål å motivere barn og unge fra hele verden til å velge en karriere innen matematikk, realfag eller teknologi. Gjennom interaktive romfartsrelaterte simuleringer lærer de unge både samarbeid, kommunikasjon og lederskap i et dynamisk miljø. SCT drives av organisasjonen ESBAS i den egeiske frihandelssonen i Izmir i Tyrkia.

Hva går det ut på?
Internshipjobben går ut på å være counselor (veileder) for barn og unge mellom 9-15 år, som deltar på SCT sine summer camp-tilbud. Som Erasmus+ intern skal du også selv ha et læringsutbytte, som inkluderer å videreutvikle dine kunnskaper og ferdigheter som lærer/veileder innen naturfag. Det er lange arbeidsdager, men også mye sosiale aktiviteter og ekskursjonsmuligheter.

Hva koster det?
Transport til og fra flyplassen i Izmir, bolig under oppholdet og måltider, samt et lite lønnstilskudd er ytelser du får av SCT. Som Erasmus+ intern vil du også få et Erasmusstipend på 450 EUR (ca. 4000 NOK) pr. måned.

Hvem kan søke?
Tilbudet gjelder grunnskolelærerstudenter som har fullført 60 studiepoeng med naturfag (Naturfag 1 og 2) som del av utdanningen.

Hvordan søker du?
I første omgang sender du en e-post til inge.christ@uis.no med fullt navn og skriver kort noen linjer om hvorfor du har lyst til å være intern ved Space Camp Turkey. Frist for å melde interesse er 12. desember 2017.

De som blir valgt ut til å gå videre, får invitasjon til et kort videointervju med leder ved Space Camp Turkey før endelig bekreftelse gis. Oppholdet varer fra slutten av mai til slutten av august.

Space Camp Turkey logo