en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Utveksling for bachelorprogram i engelsk språk og litteratur

Som bachelorstudent i engelsk språk og litteratur kan du studere ditt fag i store deler av verden. Tilbudet er basert på dine egne valg og interesser.

Utvekslingssemester:

Du kan velge ett av to alternativer:

  1. Ett eller to semester i 2. studieår. Du kan velge enten å ta et fag2 som gir deg bredde (vanligst), eller du kan velge å studere deler av ditt fag1 som ikke overlapper med resten av utdanningen din.
  2. Fordypning i engelsk i 6. semester ved Norwegian Study Centre i York, UK. Dette tilbudet er forhåndsgodkjent av instituttet og inngår som integrert del av din utdanningsplan. NB: Dette er foreløpig det eneste tilbudet for fordypningsstudier i utlandet. Finn ut mer om York kursen og kurstilbudet ved NSC i York

Merk: Hvis du vil reise ut i løpet av 2. studieår, kan instituttet godkjenne mange ulike kurs som del av utdanningen din.

Trenger du to fag i din grad?
Du må imidlertid passe på å velge kurs som gir deg de mulighetene du ønsker videre mht. studier eller jobb. Du må velge kurs som instituttet kan godkjenne som ett av de årsstudiene som instituttet selv tilbyr (nordisk, historie, religion).

Trenger du ikke et fag2 i utdanningen?
Da står du fritt til å velge kurs i utlandet innenfor humanistiske eller samfunnsvitenskapelige fag. Kursene må likevel ha en naturlig sammenheng, og ikke sprike for mye mellom fagene. Trygge valg er kurs som utgjør ett år med disiplinstudier innen de nevnte fagområdene.

Har du spørsmål, kontakt din studieveileder på Institutt for kultur og språkvitenskap.


Instituttet anbefaler disse lærestedene for deg:

Listen nedenfor er et utvalg av våre utvekslingsavtaler med europeiske universiteter der du kan velge kurs som kan inngå som fag 2 / humanistiske / samfunnsvitenskapelige fag i bachelorgraden din. Det må i hvert tilfelle undersøkes angående tilgjengelige kurs, og listen oppdateres jevnlig. Kontakt veileder om du har spørsmål.


Tsjekkia
Velg kurs fra Faculty of Arts sin kursoversikt. Du kan også kombinere med kurs fra andre fakulteter, men majoriteten må komme fra Arts.


Tyskland
Nordisk/tysk


Finland
Nordisk språk og litteratur


Sverige
Nordisk språk og litteratur


Tyskland
Humanistiske fag


Romania
Humanistiske fag

Jagiellonian University
Polen
Humanistiske fag, språkfag

Dublin City University
Irland
Ulike språkfag ved SALIS

Corvinus University of Budapest
Ungarn
Samfunnsvitenskapelige fag. Velg kurs fra katalogen - filtrer på fakultet FSS

Rheinische-Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn
Tyskland
Engelsk språk og litteratur, nordisk språk og litteratur

Adam Mickiewicz University
Polen
Engelsk språk og litteratur

University of Ljubljana
Slovenia (helst ett år)
Engelsk språk og litteratur

Universidad de Murcia
Spania
Engelsk språk og litteratur

Universidad de Málaga
Spania
Engelsk språk og litteratur

Eötvös Loránd University Budapest
Ungarn
Historie

Undervisningen ved disse lærestedene blir i all hovedsak gitt på morsmålet i det aktuelle landet, men de oppførte fagområdene indikerer hvilke emner som passer for utvekslingsstudenter, enten ved at de undervises på engelsk eller på det aktuelle fremmedspråket man skal studere.