University College Syddanmark - Danmark

University College Syddanmark (UC Syd) er resultatet av flere sammenslåinger mellom en rekke utdanningsinstitusjoner i Danmark, og tilbyr både spesialdesignede emner på engelsk og muligheter for praksis.

• University College Syddanmark

University College Syddanmark på nett.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
UC Syd har totalt 5 ulike campuser, og tilbyr 13 ulike profesjonsutdanninger for sine rundt 6,500 studenter. Institusjonen fokuserer særlig på bachelorprogram innen lærerutdanning, helsefag, sosialfag og data.

UiS har Erasmus+-avtale med UC Syd innen lærer/førskolelærerutdanning (campus Haderslev).

Dansk og engelsk.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Lærer/førskolelærer: 2

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Studenter som reiser på Erasmus+ avtale får Erasmus-stipend i tillegg til støtten fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Høstsemester: August-desember
Vårsemester: Januar-juni

Valg av emner
Studenter som reiser hit i regi av Komparativ pedagogikk følger følger faget Crossing borders.

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
Mer informasjon om bolig finner du på deres nettsider.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling