Lunds Universitet - Sverige

Lunds Universitet sin historie går tilbake til 1666, og det rangeres jevnlig blant verdens 100 beste universiteter.

• Lunds Universitet

Lunds Universitet på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Lunds universitet er med sine rundt 47,000 studenter Nordens største lærested. Lund ligger kun en 15-minutters togtur fra Malmö og mindre enn en time fra København. Lund er kåret til den beste plassen å bo i i Sverige! Lunds universitet har fire campuser – Lund, Helsingborg, Malmö og Ljungbyhed.

UiS har Erasmus-avtaler med Lund innen følgende fagområder:

• Turisme/hotelledelse
  • Matematikk/statistikk
  • Kjemi/miljø
  • Samfunnssikkerhet/risikostyring

UiS og Lunds Universitet er i tillegg begge partnere i de nordiske nettverkene Nordlys og Nordtek.

Lunds Tekniska Högskola er en del av Lunds Universitet.

Svensk og engelsk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk eller svensk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt
- Turisme/hotelledelse: 4 plasser
- Matematikk/statistikk: 2 plasser totalt for bachelor- eller masterstudenter per semester
- Kjemi/miljø: 2 plasser for bachelorstudenter per semester
- Samfunnssikkerhet/risikostyring: 2 plasser totalt for masterstudenter per semester
- Nordlys/Nordtek: 2 plasser. For studenter innenfor økonomi og administrasjon er det begrensede plasser, og høyt snitt for å bli tatt opp.

Stipendmuligheter
Erasmus- eller Nordplusstipend på rundt 2,400 NOK per måned i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Høstsemester: September til midten av januar.
Vårsemester: Midten av januar til starten av juni.

Akademisk kalender.

Valg av emner
Sjekk nettsiden for oversikt over emner undervist på engelsk. Det kan også være mulig for norske studenter å ta emner undervist på svensk.

OBS: Matematikk/Statistikk, Kjemi/miljø studenter som søker på Erasmus+ avtalen (og ikke Nordplus) må ta minst 15 studiepoeng ved Faculty of Engineering, Lunds Tekniska Högskola sine emner.

Emner for samfunnssikkerhet/risikostyring finner du her.

(S.Ex.stud = Emner som passer for utvekslingsstudenter)

Turisme/hotelledelse: Minst 15 sp. må bli tatt ved "Department of Service Management and Service Studies" lokalisert ved Campus Helsingborg. Det er mulig å ta emner ved andre institutt og fakultet, men det er ingen garanti at studentene får plass ved emna. Emna ved School of Econoics and Management - Department of Business Administration ligger ved campus Helsingborg, ca 30 minutter vekke fra Lund.

Studiepoeng i utlandet
30 ETCS = 30 studiepoeng

Bolig
Det er mulig å søke om bolig gjennom Lunds universitet, men det blir ikke gitt noen boliggaranti for internasjonale studenter.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling