Aalborg Universitet - Danmark

Aalborg Universitet (AAU) er kjent for å benytte seg av problembasert læring i grupper, noe som kan by på en spennende læringsprosess.

• Aalborg Universitet

Aalborg Universitet på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Aalborg er med sine i overkant av 18,000 studenter en utpreget studentby. Universitetet ligger et lite stykke utenfor sentrum, mens Institutt for arkitektur og medieteknologi ligger spredt på mange bygg i Aalborg sentrum, atskilt fra resten av universitetet.

AAU ble etablert i 1974, og tilbyr utdannelser innenfor humaniora, samfunnsfag, ingeniørfag, naturvitenskap og helsefag.

Universitetet i Stavanger og AAU er begge med i de nordiske nettverkene Nordtek og Nordlys, som åpner for studentutveksling. Utveksling til Aalborg er særlig anbefalt for masterstudenter i byutvikling og urban design.

UiS og AAU har to Erasmus+ avtaler. En for Det Teknisk-naturvitenskapelige fakultet  innen fagområdene Ingeniør, byutvikling og urban design og en for sosialfag

AAU på Facebook

Presentasjonsfilm av AAU

Dansk og engelsk.

Krav om språkkunnskaper
Ingen.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt
Nordtek/Nordlys: Ikke oppgitt, men AAU krever at det er balanse i utvekslingen.

Erasmus+ avtale med Technical Faculty of IT and Design:  10 plasser /ett semester pr student.
For MA Byutviking og Urban design = 5 plasser;
For øvrige fagområder fra Techncial Faculty of IT and Design = 5 plasser

Sosialfag = 2 plasser

Valg av emner
Sjekk AAU sin nettside for informasjon om fagtilbud (på engelsk). Technical Faculty of IT and Design har to
"skoler"  : School of Architecture, Design and Planning  og
School of Information and Communication Technology

Norske studenter kan også ha mulighet for å følge undervisning på dansk, se fullstendig oversikt over studietilbud.

Global Refugee Studies er et studie med få plasser som bare er mulig å ta igjennom nordlys avtalen.

Semesterorganisering
Høstsemester: Midten av august-midten av januar
Vårsemester: Midten av januar-midten av juni

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 30 ECTS

Informasjon om skolepenger
Ingen skolepenger.

Stipendmuligheter
Studenter som reiser via de nordiske nettverkene får et stipend på rundt 2,400 NOK per måned, i tillegg til støtten fra Lånekassen.

Studenter som reiser via Erasmus+ avtalene får et erasmusstipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Bolig
Det er mulig å søke om bolig via AAU etter at man har fått opptak. Boligene blir fordelt etter first-come, first-served-prinsippet. Les mer om bolig ved AAU.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter - fra studenter som har vært på utveksling.