Aalborg Universitet - Danmark

Aalborg Universitet (AAU) er kjent for å benytte seg av problembasert læring i grupper, noe som kan by på en spennende læringsprosess.

• Aalborg Universitet

Aalborg Universitet på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Aalborg er med sine i overkant av 18,000 studenter en utpreget studentby. Universitetet ligger et lite stykke utenfor sentrum, mens Institutt for arkitektur og medieteknologi ligger spredt på mange bygg i Aalborg sentrum, atskilt fra resten av universitetet.

AAU ble etablert i 1974, og tilbyr utdannelser innenfor humaniora, samfunnsfag, ingeniørfag, naturvitenskap og helsefag.

Universitetet i Stavanger og AAU er begge med i de nordiske nettverkene Nordtek og Nordlys, som åpner for studentutveksling. Utveksling til Aalborg er særlig anbefalt for masterstudenter i byutvikling og urban design.

UiS og AAU har to Erasmus+ avtaler innen Byutvikling, Urban Design og Sosialfag

AAU på Facebook

Presentasjonsfilm av AAU

Dansk og engelsk.

Krav om språkkunnskaper
Ingen.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt
Nordtek/Nordlys: Ikke oppgitt, men AAU krever at det er balanse i utvekslingen.

Erasmus+:  Byutviking og Urban design = 5 plasser; Sosialfag = 2 plasser

Valg av emner
Sjekk AAU sin nettside for informasjon om fagtilbud (på engelsk). Norske studenter kan også ha mulighet for å følge undervisning på dansk, se fullstendig oversikt over studietilbud.

Global Refugee Studies er et studie med få plasser som bare er mulig å ta igjennom nordlys avtalen.

Semesterorganisering
Høstsemester: Midten av august-midten av januar
Vårsemester: Midten av januar-midten av juni

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 30 ECTS

Informasjon om skolepenger
Ingen skolepenger.

Stipendmuligheter
Studenter som reiser via de nordiske nettverkene får et stipend på rundt 2,400 NOK per måned, i tillegg til støtten fra Lånekassen.

Studenter som reiser via Erasmus+ avtalene får et erasmusstipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Bolig
Det er mulig å søke om bolig via AAU etter at man har fått opptak. Boligene blir fordelt etter first-come, first-served-prinsippet. Les mer om bolig ved AAU.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter - fra studenter som har vært på utveksling.