Wageningen University – Nederland

Wageningen University er i en årrekke blitt kåret til det beste universitetet i Nederland. Et utvekslingsopphold ved Wageningen er en unik mulighet til å studere interessante fag i et internasjonalt studiemiljø.

• © Wageningen University

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Wageningen er en sjarmerende  by  med ca 40 000 innbyggere.  Byens beliggenhet, sitt livlige studentmiljø og et spennende studietilbud  gjør dette til en attraktiv destinasjon for de rundt 8000 studentene som bor og studerer i Wageningen. Universitetet, som tibyr 19 bachelor- og  28 masterprogram,  er kjent for sine studietilbud innenfor «life sciences» . Av de 8000 studentene ved Wageningen University er 2000 av disse internasjonale studenter fra 150 land.
UiS har en Erasmus+ avtale med Wageningen University som gjelder for studenter på biologisk kjemi miljøteknologi  og urban design.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Seks plasser fordelt på følgende fagområder: biologisk kjemi (2 studenter), miljøteknologi ( 2 studenter) Urban Design( 2 studenter)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ stipend er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet

Stipendmuligheter
Erasmus + stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen

Valg av emner
www.wageningenur.nl/en/

Semesterorganisering
Høstsemester: September  - Desember
Vårsemester: Januar – Juni

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS

Bolig
Det er ingen boliger tilgjengelige for utvekslingstudenter, men du vil få informasjon om hvordan du kan søke om bolig på det private markedet.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no
Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling