VIA University College Århus – Danmark

Aarhus kommune i Jylland og er hovedsete for ViA University College som er en samlebetegnelse for syv høyskoler i Danmark som tilbyr en rekke profesjonsutdanninger. I Region Midtjylland er alle utdanningsretninger samlet i én institution - VIA University College.

• Copyright: VIA

VIA University College På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
VIA Universiity Colleges i Danmark har et studietilbud som kombinerer forskningsbasert teori og praksisopphold i offentlige og private virksomheter.Totalt studerer 5500 danske studenter-og 300 internasjonale (Campus Århus) studenter ved VIA University college. Studentene fra fra UiS er tilknyttet campus i Odense.

Universitetet i Stavanger har en Erasmus + avtale med VIA University college i Århus.

Dansk, engelsk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
4 studenter (bachelor i sosialfag)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Studenter reiser på praksisutveksling

Semesterorganisering
Høstsemester: August – desember
Vårsemester: Januar – juni

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng i Danmark = 30 studiepoeng i Norge

Bolig:
Universitetet er behjelpelige med å skaffe bolig.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling.