University of West of Scotland - Storbritannia

Studerer du økonomi og administrasjon og er på utkikk etter eit spennande studietilbod i Skottland? Nå har du sjansen til å bli ein del av studentmiljøet ved University of the West of Scotland (UWS).

• © University of West of Scotland

På nett
Presentasjon

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
UWS er blant dei største universiteta i Skottland som har stolte tradisjonar som går over 100 år tilbake i tid. UWS sine seks "academic schools" fordelt på fire campuser i  Ayr, Dumfries, Hamilton and Paisley. Det breie fagtilbodet gjer at både mange  britiske og internasjonale studentar studerer ved UWS som rangerer høgt på kåringar over studenttilfredshet. UWS har rundt 16 000 studentar totalt og blant desse er det rundt 1500 internasjonale studentar som kjem frå over 70 land.

Universitetet i Stavanger har signert ein Erasmus+ avtale med UWS som åpner for at fire studentar som tek ein bachelor- eller mastergrad i økonomi- og administrasjon kan studera ved UWS kvart semester. UiS studentane vil vera tilknytta Paisley campus.

Krav om språkkunnskaper
Studentar som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikkje oppfyller kravet vil få tilbud om eit gratis online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
4 studentar (bachelor- og masterstudenter i økonomi og adminstrasjon)

Informasjon om skolepenger
Studentar som reiser på Erasmus+ utveksling er fritekne for skulepengar ved ved UWS.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emne
På nett
Undergraduate modules
Postgraduate modules (CQF, level 11)
Fagtilbodet (modules) finn du langt nede på sida.

Semesterorganisering
Haustsemester: Medio september - Medio desember (eigen ordning for utvekslingstudentarr)
Vårsemester: Medio januar – medio juni

Studiepoeng i utlandet
1 ScotCAT = 0,5 ECTS credit (studiepoeng). 60  ScotCAT credits tilsvarer eit semester fulltidsstudium i Noreg.

Bolig
Studentar får bistand frå UWS til å finne bolig.

Flerie spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapportar – frå studentar som har vore på utveksling