University of Münster - Tyskland

Studerer du økonomi og er på jakt etter en spennende mulighet i Tyskland? Reis på Erasmus+ utveksling til University of Münster!

• © University of Münster

På nett
Faktaark

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
University of Münster er det tredje største universitetet i Tyskland med over 42 000 studenter. Universitetet i Stavanger har en avtale som gjelder for studenter ved Handelshøyskolen.

Engelsk og tysk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i språket de skal studere på i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
4 studenter fra Handelshøgskolen (HH) ved UiS (fagretning økonomi og administrasjon)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Emner på bachelornivå
Emner på masternivå
Emner på engelsk 2018/2019

Semesterorganisering
Tyskland har en annen semesterordning enn i Norge. Vær oppmerksom på at dersom du reiser på utveksling til dette universitetet i høstsemesteret så krever det tilrettelegging fra instituttet ditt siden du ikke vil komme tilbake til UiS før i mars året etterpå.

Bachelorstudenter kan reise i vårsemesteret og masterstudenter har anbefalt utreise i høstsemesteret.

Høstsemester: Fra oktober til slutten av mars (NB!)
Vårsemester: Fra april til slutten av september.

Studiepoeng i utlandet
1 ECTS = 1 studiepoeng

Bolig
University of Münster har ikke studentboliger for utvekslingstudenter. Du kan finne mer informasjon på denne siden om hvordan du kan finne bolig på egenhånd Du kan også lete etter bolig på denne nettsiden

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling