University of Maribor (UM) - Slovenia

Bli Erasmus+ student og studer ved det nest største universitetet i Slovenia!

• © University of Maribor

University of Maribor på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Universitetet i Maribor er det nest største universitetet i Slovenia og ble opprettet i 1975. Universitetet har cirka 17 000 studenter på alle nivåer fordelt på 17 ulike fakultet.

Universitetet har den beste internasjonale rangeringen i landet og er blant de 600 beste universitetene i verden.

Universitetet ligger i byen Maribor som er den nest største byen i Slovenia med cirka 95 000 innbyggere. Byen har mye å tilby når det gjelder historie og kultur og er et spesielt populært vintersportssted.

Universitetet i Stavanger har ERASMUS+ avtale med University of Maribor så ta spranget og bli Erasmus+ student i Slovenia!

Engelsk og slovensk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B1 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Erasmus+ avtalen er åpen for alle studenter men spesielt relevant for studenter ved den norske hotellhøyskole. 4 studenter kan reise per semester.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på ERASMUS + avtale er fritatt for å betale skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner

Se nettside for valg av emner

Semesterorganisering
Høstsemester: Oktober - Februar

Vårsemester: Februar - Juli

1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig

Utvekslingsstudenter får hjelp med å finne bolig

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Slovenia

Flere spørsmål om utveksling?

Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling