University Institute of Lisbon, ISCTE-IUL - Portugal

Bli Erasmus+ student i en av Europas flotteste hovedsteder!

• © University Institute of Lisbon

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
ISCTE-IUL ligg i den flotte byen Lisboa, Portugal  og har ca. 9000 studenter. Universitetet er eit kjent forskningsuniversitet i Portugal og mottar mange internasjonale studenter hvert år. Erasmus+ avtalen åpner for at studenter fra UiS som studerer sosialfag, samfunnsfag og business kan dra på utveksling i et senester.

ISCTE Business Scholl (IBS) sin Masters in Finance ble i 2018 kåret til den 25 beste i Europa!

Engelsk og portugisisk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet på ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk eller portugisisk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer:
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
IMKS, IS og HHUIS har alle en Erasmus+ avtale med ISCTE-IUL, med 4 plasser hver, så totalt kan 12 studenter reise til Lisboa. Avtalene er åpne både for bachelorstudenter og masterstudenter

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Business School
School of Social Sciences
School of Sociology and Public Policy

Finn emnebeskrivelser her

Studenter som har blitt nominert og skal søke til ISCTE får tilsendt informasjon om hvordan en melder seg opp til emner. Dette skjer via en database (FENIX) som åpner noen måneder før semesterstart.

Semesterorganisering
Høstsemester: 15 sept. til 30. januar
Vårsemester: 1. februar til 25. juni
Fullstendig akademisk kalender

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
Utvekslingstudenter får hjelp med å finne bolig

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Portugal.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling