Universitat Ramón Llull, Blanquerna - Spania

URL Blanquerna er en nær samarbeidspartner innenfor lærerutdanningene, både gjennom mobilitet av studenter og ansatte og i utdanningsprosjekter. De har et godt tilbud for studenter, og ligger sentralt plassert i Barcelona.

Foto: jordi domènech, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=54198569

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Universitat Ramón Llull, Blanquerna er et universitet som ligger i området St. Gervasi i åssidene ovenfor Barcelona. Blanquerna har et humanistisk ideal, med sterk vekt på å utvikle etisk og sosial bevissthet hos studentene. UiS har en Erasmusavtale med utdanningsvitenskapelig fakultet (FPCEE), som har ca. 3000 studenter. Det går trikk til sentrum av Barcelona, med sine store kultur- og idrettsopplevelser. FPCEE tilbyr kurs for lærer- og idrettstudenter, og en god del av dem gis på engelsk.

Engelsk og spansk/katalansk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk, eller B2 i spansk hvis man velger kurs undervist på spansk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
2 Erasmusplasser for grunnskolelærer-/barnehagelærerstudenter
1 Erasmusplass for idrettsstudenter

Informasjon om skolepenger
Ingen. Studenter som reiser på Erasmusutveksling er fritatt for å betale skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Generell informasjon om emnetilbud

Emner innen Early Childhood Education
Emner innen Primary Education
Emner innen Sport Management

Semesterorganisering
Høstsemester: September - Januar
Vårsemester: Februar - Juni

Studiepoeng i utlandet
30 ECTS = 30 studiepoeng

Bolig
Studenter kan få tilbud om å bo i studentboliger organisert av Universitat Ramón Llull, eller tildeles plasser gjennom andre organisasjoner.

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Spania.

Flere spørsmål om utveksling?

Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling