Universidad de Deusto - Spania

Universidad de Deusto ble grunnlagt i 1886 i Bilbao som da hadde navnet Deusto. Bilbao er en middelalderby som lenge har vært en viktig havneby og et knutepunkt for internasjonal handel og kulturutveksling. Dette gir også universitetet en internasjonal karakter samtidig med at den har bevart sin baskiske kulturarv.

• © University of Deusto

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Universidad de Deusto har omtrent det samme antall studenter som UIS. Universitetet har i fem fakultet:  økonomi, sosial- og humanistiske fag, juss, ingeniørfag, psykologi og pedagogikk samt teologi. De har et stort og bredt nettverk med internasjonale avtaler, med utdanningsinstitusjoner over hele verden. 15% av studentene ved Universidad de Deusto er internasjonale studenter.

UiS har en Erasmus+ avtale som gjelder for stuidenter ved Norsk hotellhøgskole.

Spansk og engelsk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i spansk og engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt
4  (studenter fra Norsk hotellhøgskole)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Høstsemester: Begynnelsen av sep – januar
Vår: Begynnelsen av februar - juni
MERK! Studenter som skal ta spansk intensivkurs reiser til Deusto i august.
I tillegg deltar alle nye studenter på "Orientation Days" i forlkant av semesterstart.

Valg av emner
Emner - campus Bilbao
Emner - campus San Sebastian

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
Universitetet tilbyr en ‘Accomodation and Welcome service’ for å hjelpe deg å finne en plass å bo. Sjekk nettsidene til universitetet.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter - fra studenter som har vært på utveksling