SRH University Heidelberg – Tyskland

SRH University Heidelberg tiltrekker seg internasjonale studenter fra hele verden med sin «Heidelberg Study model». Er du interessert i Tyskland og ønsker faglige utfordringer i et spennende akademisk miljø så er SRH Hochschule Heidelberg studiestedet for deg.

• © SRH University Heidelberg

På nett:

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
SRH University Heidelberg  er en av de eldste og største private universitetene i Tyskland. Universitetet, som har 3000 studenter,  ble grunnlagt i 1969 og tilbyr i dag mer enn 30 ulike studieprogram på en rekke fagområder.
Heidelberg ligger i delstaten Baden-Württemberg. Byen er på grunn av beliggenhet og rik historie et av Tysklands mest populære reisemål. Universitetet i Stavanger har en Erasmusavtale med SRH University Heidelberg

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk  i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
4 studenter fra Handelshøyskolen UiS (bachelor og master)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Course book internationtional winter_2017
2018-2019 Business School English Courses
Supplemetary Business Course

Semesterorganisering
Studieåret er delt inn i vintersemester (=høstsemester) og sommersemester (=vårsemester).
Vintersemester:  Oktober - Februar
Sommersemester:  Februar/Mars -  Juli

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS

Bolig
Det finnes  studenboliger på campus som man kan søke på, men det er et begrenset antall boliger. Dersom du ikke blir tildelt studenbolig på campus, vil du få en oversikt over andre muligheter og hjelp til å finne bolig på det private markedet. Du kan også undersøke mulighetene her som andre UiS studenter har benyttet seg av.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling