SRH Hochschule Berlin

Er du interessert i å oppleve storbyen Berlin samtidig som du ønsker å studere ved et lite, tysk universitet som har fokus på den enkelte student så er SRH Hochschule Berlin det riktige valget for deg.

• © SRH Hochschule Berlin

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
SRH Hochschule Berlin (The international Managament University)  er et  privat universitet i Berlin som også har en campus i Dresden. Universitetet har 760 studenter fra over 60 land og tilbyr en rekke studieprogram innenfor økonomi og administrasjon. Universitetet i Stavanger har en Erasmus+ avtale med SRH Hochschule Berlin som gjelder for studenter ved handelshøyskolen UiS.

Engelsk

Krav om språkkunnskaper (Alt 1 eller 2). Studenter som  går på et studieprogram der undervisningspråket er engelsk er fritatt.

1.      Official language test (IELTS, TOEFL, TOEIC, Cambridge, DHS, Test DaF, etc.) should be:
Taken within the last 24 months, confirming the equivalent of a B2.2 language level (according to the CEFR for Languages and test must evaluate listening, speaking, reading and writing

2.      Official confirmation of successful completion of an academic English language class with the following requirements (which must all be stated in the confirmation):

• Must have been completed within the last 12 months
  • Must include reading, writing, listening and speaking
  • At least B2.2 language level (according to the CEFR for Languages)
  • Adequate number of contact hours
  • Successful completion with an equivalent of grade “B” or better (grade “B” minimum refers to a grading scale of “A” to “F” with “A” being the best grade and “F” meaning “Failed”; detailed grading scale must be provided)

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
To studenter på økonomi og administrasjon (bachelor- og master)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Valg av emner
www.srh-hochschule-berlin.de/en/study-programmes/

Semesterorganisering
Høstsemester:
M.A. International Management: September – Desember
Alle andre program: Oktober – Februar
Vårsemester: Februar/Mars – Juli

Studiepoeng i utlandet
1 ECTS credit = 1 norsk studiepoeng.

Bolig
Studenter anbefales å finne bolig i bydelene Charlottenburg eller Tiergarten. Du kan også undersøke muligheter på egen hånd på wg-gesucht.de (nettside på engelsk).

Spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no
Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling