Salzburg University of Applied Sciences - Østerrike

Studerer du hotell og reiseliv og er interessert i et utvekslingsopphold i en av Østerrikes fineste byer – da er valget ditt enkelt!

• © Salzburg University of Applied Sciences

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Salzburg er den fjerde største byen i Østerrike og har mye å tilby både for de som er interrest i  natur- og kultur. Byen er også kjent for å være Mozarts fødeby. Universitetet, som har nærmere 3000 studenter er et breddeuniversitet som tilbyr utdanninger innenfor mange fagområder. UiS har inngått en Erasmus+  avtale som gjelder for studenter på Norsk hotellhøgskole.

Engelsk (og tysk)

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i undervisningsspråket i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
2 studenter (NHS: bachelor og master)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+  stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
På nett

Semesterorganisering
Høstsemester: 1 september – medio februar
Vårsemester:  Medio februar – begynnelsen av juli

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
Utvekslingsstudenter kan søke om studentbolig.

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Østerrike.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling