RWTH Aachen University

Er du på utkikk etter en spennende mulighet i Tyskland er RWTH Aachen University det naturlige valget! Universitetet streber etter å bli det beste tekniske universitetet i Tyskland innen 2020 og er på god vei til målet. Bli med på en del av reisen – bli utvekslingsstudent i Aachen!

• © RWTH Aachen

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
RWTH Aachen University har nærmere 44.000 studenter fordelt på ni fakultet og tilbyr utdanninger på flere fagområder. Universitetet i Stavanger har inngått en Erasmus+ avtale som gjelder for studenter ved IDE og IPT på Det teknisk naturvitenskapelige fakultet.

Engelsk (og tysk)

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet, må ha minimum B2 (høyere mellomnivå) i engelsk i  henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet, vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
To studenter på IDE og tre studenter ved IEP

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen

Valg av emner

Semesterorganisering
Høstsemester: Oktober– Februar
Vårsemester: April–Juli

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
På nett  Universitetet er behjelpelige med å finne bolig til utvekslingsstudenter.
Dersom du vil undersøke andre muligheter, kan du lete etter bolig på denne nettsiden

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Tyskland.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor: utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter fra studenter som har vært på utveksling.