Rheinische-Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn

Rheinische-Friedrich-Wilhelms-Universität Bonn har en 200 år lang historie og er å betrakte som et av Tysklands mest anerkjente forskningsuniversitet. Karl Marx, Friedrich Nietzche og Konrad Adenauer er bare noen av mange kjente personer som har fått sin grad fra Universitetet i Bonn.

• © Volker Lannert
  • © Frank Homann

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Universitetet i Bonn ligger i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen. Omtrent 28 000 studenter er fordelt på har sju fakulteter. Selve campus ligger i sykkelavstand til sentrum av byen. UiS har inngått en Erasmus+ avtale for som gjelder for studenter på Institutt for kultur og språkvitenskap.

Presentasjonsvideo.

Engelsk og tysk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i tysk/engeklsk  henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet. Det tilbys også intensivt språkkurs i forkant av studiestart samt språkkurs og en «StudyBuddy» ordning i løpet av semesteret.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitet.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Høstsemester: 1. oktober - 31. mars
Vårsemester: 1. april - 30. september

Valg av emner
Sjekk nettsidene til Universitetet i Bonn for valg av emner. Engelskstudenter skal følge undervisning ved Institut für Anglistik, Amerikanistik und Keltologie, mens nordiskstudenter hører til under Germanistik, Vergleichende Literatur- und Kulturwissenschaft.

Studiepoeng i utlandet
Europeiske universiteter er langt på vei mot å innføre et felles system som heter the European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS). Tyske universiteter har Leistungspunkte (LP) eller  Kreditpunkte (KP) som tilsvarer ett norsk studiepoeng.

Bolig
Erasmus+ studenter kan søke om hybel eller rom gjennom "Studentenwerk". Leien kan variere fra 190 € - 450 € per måned avhengig av størrelse og beliggenhet. Ingen boliggaranti - studenter blir anbefalt å søke om bolig før de får bekreftet opptak. Du kan også undersøke muligheter på egen hånd på wg-gesucht.de (nettside på engelsk).

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling