Rennes School of Business – Frankrike

Gjør som mange andre internasjonale studenter og bli student ved Rennes School of Business i den vestlige delen av Frankrike!

• ©https://www.zhaw.ch/en/sml/study/double-degree-programs/rennes-school-of-business/

Rennes School of Business på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Rennes School of Business ble opprettet i 1990 og er sett på som den mest internasjonale handelshøyskolen i Europa. Av de 4330 studentene er 53% internasjonale studenter og 91 % av de ansatte kommer fra andre steder enn Frankrike. Mange av deres programmer er derfor undervist på engelsk. Institusjonen tilbyr blant annet fag innen markedsføring, økonomi og administrasjon og har spesielt mange fag tilbudt på masternivå.

Institusjonen befinner seg i byen Rennes som er hovedstaden i den franske regionen Brittany. Med 425 000 innbyggere kan Rennes tilby alt det en storby bør tilby.

Universitetet i Stavanger har ERASMUS+ avtale med Rennes School of Business så ta spranget og bli Erasmus+ student i Frankrike!

Engelsk og fransk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B1 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Erasmus+ avtalen er aktuell for studenter ved Handelshøyskolen på UiS på både bachelor og masternivå.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på ERASMUS + avtale  er fritatt for å betale skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner

Se nettside for valg av emner (bruk som tekst for linken nedenfor)

Semesterorganisering
Høstsemester: September - Desember

Vårsemester: Januar – April/Mai

Studiepoeng i utlandet

1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig

Utvekslingsstudenter får hjelp med å finne bolig

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Frankrike

Flere spørsmål om utveksling?

Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling