Pädagogische Hochschule Schwäbisch Gmünd - Tyskland

UiS har hatt et mangeårig samarbeid med PH Gmünd, som nå tilbyr utvekslingsstudier på både engelsk og tysk.

Foto: Pädagogische Hochschule Schwäbisch Gmünd

Kurstilbud på engelsk

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Pädagogische Hochschule Schwäbisch Gmünd er en lærerutdanningsinstitusjon i sydlige Tyskland, ca. 60 km øst for Stuttgart. Med 2 700 studenter er det god oversikt uten å gå seg bort, og kort vei til naturopplevelser. De har et bredt fagtilbud innen lærerutdanning, helse- og kulturfag. UiS har en Erasmus+ utvekslingsavtale for barnehagelærerstudenter.

Engelsk og tysk.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk, eller B2 i tysk hvis man velger tyskunderviste kurs. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
2 Erasmusplasser for barnehagelærerstudenter

Informasjon om skolepenger
Ingen. Studenter som reiser på Erasmusutveksling er fritatt for å betale skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Her finner du kurs som undervises på engelsk.

Semesterorganisering
Høstsemester (eg. vintersemester): 1. oktober – 31. mars påfølgende år
Vårsemester (eg. sommersemester): 1. april – 30. september

Anbefalt oppholdssemester er sommersemesteret, da kursene avsluttes i juli.

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
PH Gmünd har eget studentboligbygg med 278 rom. Ellers finnes det også en god del boliger på det private markedet.

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Tyskland.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling