KU Leuven - Belgia

Katholieke Universiteit Leuven ble grunnlagt i 1425 og byen og universitetet bærer preg av lange universitetstradisjoner. KU Leuven er et dynamisk, internasjonalt universitet som årlig tiltrekker seg rundt 7000 internasjonale studenter.

• © KU Leuven
  • © Rob Stevens

Informasjon om KU Leuven på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
KU Leuven som både hare campus i Brussel og Antwerpen har rundt 40 000 studenter  fordelt på 14 fakulteter Disse er organisert i tre undergrupper: Humanities and Social Sciences Group, Biomedical Sciences Group og Science, Engineering and Technology Group. Universitetet har gode sportsfasiliteter, studentforeninger og byen har et rikt kulturliv. Universitetet i Stavanger har inngått en Erasmus+ avtale med KU Leuven.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav
Studenter som reiser til KU Leuven må være forberedt på at det blir et travelt semester med en større arbeidsmengde enn det de er vant med fra UiS.

Antall utvekslingsplasser totalt
4 studenter ved Handelshøyskolen UiS (fagretning økonomi og administrasjon)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Valg av emner
På nett

Semesterorganisering
Internasjonale studenter deltar på "orientation days" i forkant av semesterstart
Høstsemester: 20. september – 31. januar
Vårsemester: 10. februar – 30. juni

Studiepoeng i utlandet
1 ECTS  = 1 studiepoeng. De fleste emnene er på seks studiepoeng, men unntak vil forekomme.

Bolig
Les mer om boligtilbudet

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling