Karl Franzens Universität

Ønsker du å studere i historiske omgivelser så Karl Franzens Universität i Graz universitetet for deg! Graz er Østerrikes nest største by og hovedstad i delstaten Steiermark. Gamlebyen og Schloss Eggenberg utenfor sentrum ble i 1999 satt på UNESCO verdensarvliste.

• © Karl Franzens Universität

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Graz er en populær studentby med et blomstrende kulturliv ved elva Mur. Karl Franzens Universität, eller Universitetet i Graz,  som ble grunnlagt i 1585 og er dermed Østerrikes nest eldste universitet.  31 500 studenter fordelt på seks fakulteter studerer ved universitetet. Universitetet i Stavanger har en Erasmus+ avtale med Karl Franzens Universität Graz

Engelsk og tysk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet på ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i språket de skal studere på i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
2 studenter fra Handelshøgskolen ved UiS

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Valg av emner
Informasjon om studietilbud
Online kursportal

Semesterorganisering
Østerrike har en litt annen semesterorganisering enn Norge.
Høstsemester: 15. oktober – 31. januar (Eksamensperiode:To uker i månedskiftet jan/feb)
VÅRsemester: 15.februar – 30.juni (Eksamensperiode: To første ukene i juli)

Studiepoeng i utlandet
1 ECTS credit = 1 norsk studiepoeng.

Bolig
Boligformidlingen administreres av ERASMUS Housing Office / Austrian Exchange Service.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no
Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling