Institut Polytechnique LaSalle Beauvais - Frankrike

LaSalle Beauvais er et fransk ‘Grand Ecole’ universitet etablert 1854. Dette er en mulighet du ikke må gå glipp av!

• © LaSalle Beauvais

På nett: www.lasalle.fr
Studentguide

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Institut Polytechnique LaSalle Beauvais er et campusuniversitet i det nordlige Frankrike (Picardy). Campus ligger rett utenfor byen Beauvais og er omgitt av skog og vann. Det er enkelt å komme seg til Beauvais, enten med fly (Paris-Beauvais flyplass) eller med tog fra Paris. Som utvekslingsstudent bor du på campus og har tilgang til campusrestaurant med studievennlige priser og sportsfasiliteter.

UiS har en Erasmus+ avtale med LaSalle Beauvais som gjelder:for masterstudenter på Miljøteknologi og bachelor- og masterstudenter på petroleumsgeologi.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
2 studenter på master miljøteknologi
2 studenter på bachelor- og master i petroleumsgeologi.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Valg av emner
Miljøteknologi (semesterpakke, 30 ECTS) Vårsemester i “Water and Environmental Management” undervises på engelsk. Informasjon om emnet

Petroleumgeologi (feltkurs, 10 ECTS) “Geological Field School”  Informasjon om emnet (10 ECTS) (mai-juni). Bachelorstudenter må ha avsluttet andre studieår for å kunne søke. Søknad sendes per e-post til utveksling@uis.no innen 15. januar.

Semesterorganisering
Høstsemester: September-desember
Vårsemester: Januar-juni (januar-mai for «Water and Environmental Management»)

Studiepoeng i utlandet
1 ECTS credit = 1 norsk studiepoeng

Bolig
Alle internasjonale studenter får tilbud om bolig  på campus. Les mer.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling