Grenoble Institute of Technology (Grenoble INP) – Frankrike

Bli Erasmus+ student og studer i de franske alper i Frankrikes beste studentby Grenoble!

•  © INP Grenoble

Grenoble INP på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen

Gronble Institute of Technology ble opprettet i 1901 og befinner seg i de franske alper.  Universitetet er et av de ledende universitetene i Europa innenfor ingeniørutdanning og tilbyr mange av sine masterprogrammer på engelsk.

Universitetet ligger sentralt i byen Grenoble som er den største byen i regionen Dauphiné og ble i 2013 og 2016 ble kåret til den beste studentby i Frankrike. Byen tiltrekker seg årlig både nasjonale og internasjonale studenter

Her studerer det omtrent 5000 studenter på alle nivåer og spesialiserer seg på ingeniør utdanning og naturvitenskap. Det finnes seks ingeniørskoler å velge mellom.

Universitetet i Stavanger har ERASMUS+ avtale med Grenoble INP så ta spranget og bli Erasmus+ student i Frankrike!

Engelsk og fransk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B1 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Erasmus+ avtalen gjelder for studenter fra institutt fra maskin, bygg og materialteknologi på både bachelor og masternivå. 2 studenter kan reise per semester.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på ERASMUS + avtale er fritatt for å betale skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner

Se nettside for valg av emner

Semesterorganisering
Høstsemester: September - Januar

Vårsemester: Januar - Juni

Studiepoeng i utlandet

1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig

Utvekslingsstudenter får hjelp med å finne bolig

Visum

Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Frankrike

Flere spørsmål om utveksling?

Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling