Ernst-Moritz-Arndt-Universität Greifswald - Tyskland

Greifswald ligger nord i Tyskland, like ved Østersjøen. Studieren, wo andere Urlaub machen, heter det på universitetet sin nettside. Nå er det din tur!

• © Universität Greifswald

På nett:

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Universitetet har sitt navn etter den tyske forfatteren Ernst Moritz Arndt (1769-1860). I studentantall er universitetet sammenlignbart med Universitetet i Stavanger, og det fremholder at det har fokus på små studentgrupper og nær kontakt med foreleserne.

Universitetet i Stavanger har en Erasmus-avtale med Uni Greifswald innen fremmedspråk (nordisk og tysk) for studenter på både bachelor- og masternivå.

Tysk og engelsk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i språket de skal studere på i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
4 per semester eller 2 studenter for ett studieår

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitet.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Vintersemester: Oktober-mars
Sommersemester: April-juli

Valg av emner
Avtalen UiS har med Uni Greifswald åpner i hovedsak for å følge emner innen nordisk og tysk. Se oversikt over studietilbudet.

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 30 ECTS

Bolig
Alle utvekslingsstudenter kan søke om bolig gjennom Uni Greifswald. For å få et inntrykk av hvordan boligene ser ut, se Studentenwerk Greifswald sin nettside.Du kan også undersøke muligheter på egen hånd på wg-gesucht.de (nettside på engelsk).

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling