Delft University of Technology - Nederland

Delft University of Technology, også kjent som TU Delft, er regnet for å være blant verdens mest prestisjetunge universitetene i ingeniørfag og teknologi. Dette er en unik mulighet for deg som studerer ingeniørfag!

• © Marcel Krijger fotografie
  • © TU Delft

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
TU Delft ligger i byen Delft i sør-Nederland mitt mellom Rotterdam og Hague. Universitetet ligger på et stort campusområde og har 8 fakulteter og  mer enn 19 000 studenter. Samtlige masterprogram undervises på engelsk. UiS har en Erasmus+ avtale med TU Delft.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum C1 (les: høyere nivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Avtalen UiS har med TU Deltft gjelder for utveksling i 6 mnd. Det er ikke mulighet for å forlenge utvekslingsoppholdet.

3 plasser for studenter på  MA i Industrial Asset Management eller Risikostyring / Teknologiledelse ved TU Delft Faculty of Technology,Policy and Management.

1 plass for studenter på MA i Marin og undervannsteknolog  ved TU Delft Faculty of 3mE

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmusutveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Valg av emner
Se informasjon på TU Delft sine nettsider
For MA Marin og undervannstekonolgi; emner velges fra Faculty of  Mechanical, Maritime and Materials Engineering (3mE)
For MA Industrial Asset Mangement, emner velges fra Faculty of Technology, Policy and Management

Semesterorganisering
Høstsemester: September-januar
Vårsemester: Februar-juni

Studiepoeng i utlandet
1 ECTS credit = 1 norsk studiepoeng

Bolig
Det er svært vanskelig å få studentbolig i Delft. Alle studenter som får opptaksbrev MÅ søke om bolig umiddelbart. TU Delft har ingen boliggaranti for utvekslingstudenter så det er en stor sannsynlighet  for at man må lete etter bolig på det private markedet. Les mer om bolig her

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling