Alexandru Ioan Cuza University of Iasi - Romania

Dette universitetet (UAIC) ble etablert i 1860 og er ett av seks universiteter i Romanias kulturelle hovedstad, Iasi. UAIC er en spennende og litt eksotisk destinasjon for studenter som er interessert i noe utenfor allfarvei og kan tilbud svært rimelig opphold med mye bra studentliv.

Foto: By Losy (Own work) [CC BY-SA 3.0 ro (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ro/deed.en)], via Wikimedia Commons

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Alexandru Ioan Cuza University of Iasi ble etablert i 1860 og har ca. 23 000 studenter. Iasi, som ligger i det nord-østre Romania med kort vei til Moldova og Ukraina, er en skikkelig studentby med svært rikt kulturliv. UAIC er et stort breddeuniversitet, og vår Erasmusavtale med dem gir deg mulighet til å velge kurs inne humanistiske fag eller fag relevante for lærerutdanning.

Engelsk og rumensk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk, eller B2 i rumensk hvis man velger kurs undervist på rumensk. Det er også anledning til å studere kurs på andre fremmedspråk.

Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
2 Erasmusplasser innen humanistiske fag
2 Erasmusplasser innen pedagogikk

Informasjon om skolepenger
Ingen. Studenter som reiser på Erasmusutveksling er fritatt for å betale skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Kurs for utvekslingsstudenter

Semesterorganisering
Høstsemester: Oktober - Februar
Vårsemester: Februar - Juli

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
All informasjon om boligtilbud og annet praktisk funner du her.

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Romania.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling