University of Western Australia - Australia

University of Western Australia (UWA) er et av de ledende universitetene i Australia som medlem av den såkalte Group of Eight, og ranket som blant de 100 beste universitetene i verden. Et opphold ved dette universitetet vil sikre deg et godt faglig utbytte.

• © University of Western Australia

På nett: www.uwa.edu.au

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
UWA har rundt 20,000 studenter, hvorav 4,500 er internasjonale. Universitetet tilbyr studier innen arkitektur, business, engineering, helse, utdanning, humanistiske og naturvitenskapelige fag.

Universitetet ligger i Perth på vestkysten av Australia. Campus ligger ved Swan River, 5 km utenfor Perth sentrum og 7 km fra havet.

Engelsk.

Krav om språkkunnskaper
Krav til engelskkompetanse er minimum karakter 4 fra 1. året på videregående skole, eller minimum karakter 3 fra 2. året.

Alternativet er å ta en engelsktest (IELTS eller TOEFL). UWA har følgende krav:

• IELTS: Minimum score 6,5
  • TOEFL: Minimum 230 computer-based, 570 paper-based or 90 internetbased

Krav om karakterer
UWA krever at søkere har C i snitt fra UiS.

Antall utvekslings plasser totalt
Ingen begrensning.

Antall gratisplasser

Informasjon om skolepenger
i 2015 er prisen AUD12,000 per semester. Studieavgiften er noe høyere enn ved andre australske instutisjoner. UiS-studenter får 10% rabatt. Størrelsen på skolepengene kan endre seg.

Stipendmuligheter
Ingen kjente stipendmuligheter utover støtten fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Semester 1: Februar-juni
Semester 2: Juli-november

Valg av emner
Sjekk nettsidene til UWA for valg av emner.

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 24 points. Kursene er vanligvis på 6 points hver.

Bolig
Universitetet er tilknyttet fem ulike studentboliger som også internasjonale studenter kan søke om å få bo på. Noen av dem har tilknytning til religiøse samfunn, men søkadene behandles uavhengig av religiøs tilknytning. Boligene ligger i landlige omgivelser på motsatt side av gaten i forhold til campus, bare ti minutter bra sentrum og 15 minutter fra stranden. Rommene er fullt møblerte. Det serveres dessuten frokost, lunsj og middag hver dag.

Universitetets Housing Service kan hjelpe deg med informasjon om andre boligløsninger.

Visum
Studenter som vil studere i Australia må søke om studentvisum på nett ved den australiske ambassaden i Berlin. Gebyret er på ca NOK 3500,-. Les mer.

Flere spørsmål om utveksling?

Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling