University of Adelaide - Australia

Universitetet i Adelaide ligger i Adelaide, Australias femte største by. Med sine 1.2 millioner innbyggere er Adelaide en trygg, kosmopolitisk by som er betraktelig rimeligere å bo i enn flere sammenlignbare byer i Australia. Universitetet er medlem av Group of Eight, en koalisjon av de åtte ledende universitetene i Australia.

• © University of Adelaide

På nett: http://www.adelaide.edu.au/
Presentasjon: University of Adelaide
Youtube: University of Adelaide

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Universitetet har fem fakultet tilbyr utdanning innen både for ingeniørfag, helsefag, humaniora, sosialfag, utdanning, arkitektur, økonomi og naturfag. Det er totalt rundt 25,000 studenter ved universitetet som har campus sentralt i byen Adelaide på sørkysten av Australia.

Det forutsettes en aktiv deltakelse av studenter i forelesningene som ofte har obligatorisk oppmøte. Møt presis til forelesningene. Husk at mat og drikke i klasserommene er forbudt. Studenter må forberede seg på å jobbe mye gjennom hele semesteret både med innleveringer og med ulike typer gruppearbeid.

Krav om språkkunnskaper
Krav til engelskkompetanse er minimum karakter 4 fra videregående skole, engelsk fra forkurs for ingeniørutdanning (karakter C) eller IB  (Completion of IB Diploma with a pass in English). All dokumentasjon må være oversatt til engelsk. Alternativt er det mulig å avlegge en IELTS eller TOEFL test. (Husk å bestille tid til testen i god tid!)

Krav om karakterer
University of Adelaide krever at søkere har minimum karakteren C i  snitt.

Andre krav
Søkere ha avlagt 60 studiepoeng innen våre interne søknadsfrister.

Antall betalingsplasser totalt
Ingen begrensning.
University of Adelaide har et bredt fagtilbud og er derfor aktuelt både for studenter som studerer helsefag, media- og journalistikk og økonomi- og administrasjon i tilegg til studenter som studerer petroleumsrelaterte fag.

Antall gratisplasser
Ingen for høsten og våren 2018.

Informasjon om skolepenger (2017)
Tuition fee 3 courses $9,000 (9 units)
Tuition fee 4 courses $12,000 (12 units)

Stipendmuligheter
Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen

Valg av emner
Fremgangsmåte for valg av emner http://international.adelaide.edu.au/abroad/incoming/choosing-a-course/
For valg av kurs og emner, se lenke til søkemotor.

Merk at noen emner har forkunnskapskrav. Det betyr i praksisi at man får kun ta et emne i Adelaide dersom man har bestått emnet som utgjør forkunnskapskravet. NB! For å ta PETROENG 3020/Production engineering i Adelaide er det et krav om at studentene ved UiS har bestått PET 120-1/Reservoarteknikk.

Studenter som reiser til Adelaide må også belage seg på timeplankollisjoner og at man dermed ikke alltid får tatt de fagene som man er blitt forespeilet. Det er derfor viktig at man går i tidlig dialog med sin studiekonsulent for å legge en plan B. Studenter kan ikke forvente å få en endelig avklaring før etter ankomst til Adelaide.

Semesterorganisering
Universitetet i Adelaide har to semestre:
Semester 1: Mars- Juni
Semester 2: Juli-November

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 12 units

Bolig
Universitetet i Adelaide har flere boligtilbud til deg som internasjonal student, men merk at leieprisene kan være like høye som i Norge. Informasjon om bolig finner du her.  Søkere får informasjon fra universitetet både om tilbud på campus og om muligheter på det private markedet. Du kan velge mellom å takke ja til studentbolig for hele semesteret eller å ta imot et midlertidig  boligtilbud. Tar du imot et  av disse tilbudene blir du også hentet på flyplassen. Mange studentboliger ligger i gangavstand til campus. Universitetet har et eget boligkontor ("accomodation office") som er behjelpelige med informasjon om boligtilbudet. På nett

Visum
Studenter som vil studere i Australia må søke om studentvisum på nett ved den australiske ambassaden i Berlin. Gebyret er på ca NOK 3500,- Les mer.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter– fra studenter som har vært på utveksling