University of Wisconsin – Madison, Wisconsin School of Business

Unik mulighet for deg som vil studere økonomifag i USA med fokus på anvendt kunnskap!

• © University of Wisconsin - Madison

På nett: bus.wisc.edu

NB! Please note that all inquiries about exchanges to Wisconsin must go through the UiS International office or the UiS Business School. For denne avtalen skal all kontakt og henvendelser gå gjennom UiS ved Internasjonalt kontor. Handelshøgskolen ved UiS kan også svare på spørsmål ved å kontakte egil.c.svela@uis.no UWB må ikke kontaktes direkte og svarer heller ikke på henvendelser vedrørende denne utvekslingsavtalen.

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
University of Wisconsin har 20 ulike school og colleges, men ca 30 000 studenter. Universitetet ble grunnlagt i 1848 og er i dag rangert blant de beste universitetene i verden (nr. 54 på QS Worlds University Ranking i 2015.

Handelshøyskolen ved UiS har inngått både en utvekslingsavtale og en bilateral avtale med Wisconsin School of Business. De to ulike avtalene har forskjellige vilkår med tanke på skolepengebetaling.

Krav om språkkunnskaper
Krav til engelskkompetanse er minimum karakter 4 i engelsk fra videregående skole. Har du lavere karakter, må du ta en engelsktest (TOEFL eller IELTS).

Krav om karakterer
UW-Madison har ingen spesifikke karakterkrav, men UiS ønsker at alle som reiser på utveksling skal være gode ambassadører, og å ha gode karakterer for å øke sjansen for å oppnå gode resultater på mottakerlærestedet.

Studenter som søker seg hit vil også bli rangert etter UiS sine interne rangeringkriterier (se under) før studieplasser blir tildelt.

Antall utvekslingsplasser
2 (inntil 3) masterstudenter (reservert for masterstudenter på Økonomi og Administrasjon) kan studere gratis ved UW-Madison for ett (1) semester.
Studentene vil bli rangert etter UiS sine rangeringsregler. Søkere vil også bli bedt om å skrive et motivasjonsbrev på engelsk, som skal sendes til utveksling@uis.no

Antall betalingsplasser
Bachelorstudenter kan studere ved UW-Madison på VISP-programmet.

Informasjon om skolepenger
Masterstudenter får fritak fra skolepenger, mens bachelorstudenter må betale. For studieåret 205/16 er skolepengene USD 18,941 for ett semester. Skolepengesatser.

UW-Madison er på Lånekassen sin liste over utvalgte læresteder av høy kvalitet som gir rett til tilleggsstipend. Studenter må allikevel påregne å måtte legge ut rundt NOK 40,000 av egen lomme.

Stipendmuligheter
Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen.

Valg av emner
På nett

Semesterorganisering
Høstsemester: Slutten av august til slutten av desember
Vårsemester: Rundt 20. januar til 20 mai.

Detaljert akademisk kalender

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 15 credits/units (på bachelornivå).
30 studiepoeng = 12 credits/units (på masternivå).

Bolig
UW-Madison tilbyr studentboliger kun til bachelorstudenter, men gir god informasjon om hvordan finne private boliger nær campus for masterstudenter:

Merk at en god del av boligtilbudene er for ett helt år (one-year-lease). UW-Madison anbefaler for eksempel Steve Brown Apartments, som tidligere har tilbudt bolig også for ett semester.

Alle som skal studere i USA må ha visum. Les mer.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling