en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

University of Mississippi - USA

Med studier ved University of Mississippi blir du ikke bare kjent med USA, men også med Sørstatene, som er kjent for sin «southern mentality». Forvent vennlighet, høflighet og fokus på tradisjonelle verdier.

  • © University of Mississippi
  • © University of Mississippi

På nett: www.olemiss.edu

Promoteringsvideo
Facebook
Instagram

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
University of Mississippi (UM), bedre kjent som Ole Miss, ligger i delstaten Mississippi, USA. Universitetet ble grunnlagt i 1844, og har i dag rundt 20 000 studenter. Ole Miss tilbyr studieprogram innen et bredt spekter av fag, på både bachelor- og masternivå.

Universitetet er plassert i byen Oxford, en drøy times kjøring fra Memphis, Tennessee.

Undervisningsspråk
Engelsk.

Krav om språkkunnskaper
UM stiller ingen spesifikke krav til engelskkompetanse, men det er anbefalt å beherske engelsk på nivå med karakter 4 i engelsk fra videregående skole.

Krav om karakterer
Ingen spesifikke krav for bachelorstudenter. Masterstudenter må sende inn bekreftelse på at han/hun er: "a master’s level student in good standing". Med "good standing" forstås vanligvis at man har et karaktersnitt på rundt C eller bedre.

For studenter som skal ha praksis under utvekslingsoppholdet, vil UM gjøre en individuell vurdering av søkerens oppnådde resultater.

Antall utvekslingsplasser totalt
Foreløpig ingen begrensninger.

Antall gratisplasser
Ingen.

Informasjon om skolepenger
USD 4,500 (med forbehold om endringer). Ulike mindre avgifter kommer i tillegg. 

Merk: For å søke om fritak for UMs obligatoriske helseforsikring, krever UM at UiS-studenter tegner ANSA-forsikring. Søkerne har selv ansvar for å levere nødvendig dokumentasjon innen gitt frist. UiS gir ingen garanti for at fritak for helseforsikring blir innvilget.

Stipendmuligheter
Lånekassen har gode støtteordninger for studenter som tar deler av studiet i utlandet.

Masterstudenter kan søke om stipend fra Norge-Amerika Foreningen (NORAM). Les mer. Studenter på masternivå kan også søke stipend fra U.S.-Norway Fulbright Foundation dersom studieoppholdet i USA varer ett helt år. Les mer. Merk at begge disse stipendene kun har årlige søknadsfrister.

Semesterorganisering
Vårsemesteret går fra midten av januar til midten av mai, høstsemesteret fra midten av august til midten av desember.

Valg av emner
Se emneportalen på nett. Velg Course Schedule under Academics midt på siden. Bruk rullegardinmenyen for å velge relevant semester. Dersom fremtidig tilbud ikke ennå er publisert, sjekk hvilke emner som ble tilbudt sist høst- eller vårsemester.

Emner med nummer fra 200-400 er på undergraduate-nivå (bachelor), mens emner merket med 500 og oppover er for primært for graduate-studenter (master). NB! Emner på 100-nivå blir ikke godkjent.

Erfaringsmessig vil det være begrensninger på hvilke emner internasjonale studenter får tilgang til, så studenter som reiser til UM bør ikke ha for mange obligatoriske emner som skal tas under utvekslingsoppholdet.

UM har ikke utfyllende emnebeskrivelser (kalt Syllabus) tilgjengelige på nett. Basert på tidligere erfaringer, fungerer det best å vente til emneoversikt for det aktuelle semesteret blir publisert (typisk april eller oktober for påfølgende semester), for deretter å ta kontakt direkte med den som står oppført som emneansvarlig.

Studiepoeng i utlandet
15 credits = 30 studiepoeng på bachelornivå
12 credits = 30 studiepoeng på masternivå

Bolig
Internasjonalt kontor har reservert rom for internasjonale studenter i et leilighetskompleks nær campus. Vi gjør oppmerksom på at standard og nivå på renhold er lavere enn i Norge. Leilighetskomplekset er sparsommlig utstyrt, så utgifter til kjøkkenutstyr med mer må påregnes. Informasjon om on-campus og off-campus housing her.

Det finnes også en egen buss som studenter kan ta gratis, men generelt så er det å ta seg rundt i USA uten bil gjerne tidkrevende og til dels tungvint.

Visum
Alle som skal studere i USA må ha visum. Les mer.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

---

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling