State University of New York – Brockport, USA

State University of New York at Brockport (SUNY Brockport) ligger i Rochester, staten New York, kun én time fra Niagara Falls. Rochester-området er kåret til et av Amerikas beste steder å bo.

• © SUNY Brockport

På nett: www.brockport.edu

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
SUNY Brockport ble etablert i 1835, og har i dag rundt 7 000 laveregradsstudenter. Det er et liberal arts college med hovedvekt på undervisning på laveregradsnivå.

Brockport er et lite tettsted, men ligger kun 20 minutter Rochester, som har rundt 220 000 innbyggere. Avstanden til New York City er rundt 5 timer med bil, eller en knapp time med fly.

Engelsk.

Krav om språkkunnskaper
Brockport har ingen språkkrav, men UiS forventer at du har karakteren fire eller bedre i engelsk fra videregående, eller på annet vis kan dokumentere gode engelskkunnskaper.

Krav om karakterer
SUNY Brockport krever at søkere har rundt karakter C i snitt fra UiS.

Antall utvekslingsplasser totalt
Det varierer, men Brockport kan ta imot noen skolepengebetalende studenter hvert semester.

Antall gratisplasser
Vanligvis 2. Studenter innen musikk og dans har førsteprioritet. Gratisplassene gjelder kun for bachelorstudenter.

Informasjon om skolepenger
Bachelorstudenter: $ 8,160 (2015). Dette er en rabattert pris for UiS-studenter. Vi tar forbehold om at endringer kan forekomme på kort varsel. OBS! I tillegg til selve skolepengene må man også betale avgifter på rundt $1,400.
Masterstudenter: $10,095 (2015)

Stipendmuligheter
Ingen kjente stipendmuligheter utover støtten fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Høstsemesteret går fra rundt 25. august til rundt 20. desember.
Vårsemesteret går fra rundt 25. januar til rundt 25. mai.

Detaljert akademisk kalender.

Valg av emner
Se oversikt over emner som tilbys på på SUNY Brockport sin nettside (2014/2015). Mer detaljerte emnebeskrivelser fås på forepørsel. Merk at emner på 100-nivå ikke blir godkjent.

Sjekk også timeplaner for de enkelte emnene for å se hvilke emner som undervises høst og vår.

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 15 credits (på bachelornivå).

Bolig
Internasjonale studenter må bo på campus. Det er også obligatorisk med såkalt Meal Plan.

Alle som skal studere i USA må ha visum. Les mer.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling