North Carolina A&T State University - USA

North Carolina A&T State University (NCAT) er kjent for sin forskning og undervisning innen ingeniørfag, miljø og landskapsarkitektur, og har hatt stor historisk betydning for afroamerikanernes tilgang til universitetsutdanning.

• © North Carolina A&T State University

På nett: www.ncat.edu

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
NCAT er et offentlig forskningsuniversitet med historie tilbake til 1891. Universitetet ligger i Greensboro, som er North Carolinas tredje største by. Det store campusområde ligger i utkanten av byen, og her får du ekte amerikansk campus-stemning.

Universitetet har over 10,000 studenter med undervisning fordelt på åtte colleges og schools. Størsteparten av studentene er in-state, men det er godt tilrettelagt for internasjonale studenter. På campus finnes det studentboliger, sportsfasiliteter og studentorganisasjoner.

Utvekslingsavtalen gjelder for bachelorstudenter på studieprogrammer ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Krav om språkkunnskaper
Krav til engelskkompetanse er minimum karakter 4 i engelsk fra videregående skole. Har du lavere karakter, må du ta en engelsktest (TOEFL eller IELTS).

Krav om karakterer
NCAT krever at søkere har karakter C i snitt fra UiS.

Antall utvekslingsplasser
I utgangspunktet 4 plasser hvert semester, men med en begrensning på totalt 20 studenter i løpet av en femårsperiode.

Antall gratisplasser
UiS har 4 gratisplasser per semester. Dette kan endre seg dersom man ikke oppnår balansert utveksling fra begge parter.

Informasjon om skolepenger
Ingen skolepenger.

Stipendmuligheter
Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen.

Valg av emner
Bruk NCAT sin oversikt over Online Course Catalog for å finne ut hvilke emner som vanligvis tilbys høst/vår.

Det kan også være nyttig å kikke på oversikten over alle bachelorprogram ved NCAT for å få en oversikt over hvilken type studier som tilbys.

Emner med nummer fra 200-400 er på undergraduate-nivå (bachelor), mens emner merket med 500 og oppover primært er for graduate-studenter (master). NB! Emner på 100-nivå blir ikke godkjent ved UiS.

Semesterorganisering
Høstsemester: August-desember
Vårsemester: Januar-mai

Detaljers akademisk kalender

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 15 credits/units (på bachelornivå).

Bolig
Det er mulighet for bolig på campus og i området rett utenfor: Mottaksopplegg for nye internasjonale studenter.

Alle som skal studere i USA må ha visum. Les mer.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling