en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Thammasat University

Thammasat University høster høy anerkjennelse og holder god faglig kvalitet. I tillegg vil det samme som trekker mange turister til Thailand burde kunne trekke studenter også: varmt klima, et åpent og vennlig folk, fantastisk mat, og alt i en spennende del av verden.

  • © Thammasat University
  • © Thammasat University
  • © Thammasat University
  • © Thammasat University

På nett: Thammasat University

Facebook

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Thammasat University er landets nest største universitetet med over 25.000 studenter. Universitetet ble opprettet i 1933. Universitetets fulle navn var 'Thammasat Lae Karn Muang', som på engelsk blir oversatt til 'The University of Moral Science and Politics'. Da det ble opprettet, skulle Thammasat være et åpent universitet som fremmet undervisningen av juss og politikk til alle. Thammasat University har i dag ca 19.000 studenter på lavere grad og 6000 på høyere grad. Studentene kommer fra hele Thailand, så vel som fra andre land i Asia.

Avtalen Universitetet i Stavanger har inngått med Thammasat university er en bilateral fakultetsavtale mellom det teknisk- naturvitenskaplige fakultet og Faculty of Engineering. Avtalen er kun åpen for bachelorstudenter. 

Thammasat er spredt på to hovedcampusområder: Tha Prachan og Rangsit. Tha Prachan er det eldste området, og ligger i hjertet av Bangkok, rett ved siden av ”The Grand Palace”. Herfra er det gangavstand til de fleste av Bangkoks severdigheter. Rangsit ligger i en nordlig forstad til Bangkok, 47 km utenfor sentrum av Bangkok. Dette er det største campus. Her holder realfagene, ingeniørfagene og de medisinske studiene til. 

Undervisningsspråk
Engelsk

Krav om språkkunnskaper
Det er ikke satt noen språkkrav, men vi anbefaler at søkere har karakteren 4 eller bedre fra videregående skole

Krav om karakterer
Ingen spesifikke krav, men vi anbefaler ikke studenter med lavt snitt å reise på utveksling. 

Antall utvekslingsplasser totalt
Maksimalt 5 studenter per år.

Antall gratisplasser
Avtalen gir fritak fra studieavgifter ved Thammasat for inntil 5 studenter per år.

Informasjon om skolepenger 
Selv om avtalen med Thammasat gir fritak fra studieavgift for inntil 5 studenter per år, må alle studenter betale University Fee. I 2015 kostet det THB 10.000. Dersom en ønsker å ta kurs ved andre fakultet enn Faculty of Engineering, må en regne med å betale skolepenger for dette.

Stipendmuligheter
Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen

Valg av emner
Du kan kun velge kurs fra Thammasats English Programme of Engineering (TEPE), som gir kurs på engelsk innen engineering på bachelornivå. Her finner du en liste over kursene under dette programmet. Pass på at du velger fag som gis i nettopp det semesteret du skal være ved Thammast og at du har de riktige forhåndskunnskapene. Det kan også være lurt å unngå å velge fag som er electives, ettersom disse fagene kun blir kjørt dersom det er nok studenter.

Semesterorganisering
Høstsemester: August - desember
Vårsemester: Januar - mai

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 15 credits. 
Normalt er et fag på 3 credits. Det er vanlig med hyppige innleveringer og mange mindre midtveiseksamener, framfor én stor eksamen ved semesterslutt. 

Bolig
Thammasat tilbyr gratis on-campus accomodation (shared bed room for 2 persons) for utvekslingsstudenter. Elektrisitet og vann må hver enkelt student betale selv. Disse bygningene er delt inn i gutte- og jentebygninger, med reletivt strenge regler for når en må være inne om kvelden (midnatt). Sikkerheten her er svært god. Campus er godt bevoktet døgnet rundt, og i tillegg har hver bygning minst en vakt i resepsjonen. Mer informasjon om on-campus accomodation her.

Mange internasjonale studenter bor i noe som nærmest må omtales som leilighetshotell. Størrelsen på leilighetene og hvilke fasiliteter som tilbys varierer. 

Studenter som har ønsket å bo med samboer har tidligere søkt om bolig der de universitetsansatte bor. Det vil koste ca. 6,000 Baht per mnd., per/rom (forbehold om prisendring). Men det kan ikke gis garanti om plass her, og søknadsprosessen er lengre.

Visum
Du trenger studentvisum og  vil få tilsendt nødvendige dokumenter fra Thammasat University. Ta kontakt med Thailands ambassade i Norge for nærmere informasjon om søknad om visum.

Flere spørsmål om utveksling?

Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

---

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling