en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Seoul National University of Science & Technology (Seoul Tech) - Sør-Korea

Sør-Korea på den koreanske halvøya har en rik historie, og har vært sete for eldgamle sivilisasjoner. Landet har hatt en av verdens raskest voksende økonomier siden 1960, og er i dag Asias tredje største økonomi. Seoul er en storby 10 millioner innbyggere med mye å by på og ligger omkranset av fjellområder. Sør-Korea er et av verdens teknologisk mest utviklede land og ledende innenfor elektronikk, så du får anledning til å oppleve en høyteknologisk studiehverdag.

  • © Seoul National University of Science and Technology
  • © Seoul National University of Science and Technology
  • © Seoul National University of Science and Technology

På nett: www.seoultech.kr
Brosjyre: Seoul Tech

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Seoul National University of Science and Technology (Seoul Tech) er en av Koreas nasjonale universiteter. Institusjonen ble etablert i 1910 av keiser Gojong og fikk navnet Seoul National University of Science and Technology i september 2010. I dag Seoul Tech er et stort universitet med seks fakulteter, 32 institutter og 14.000 studenter på et stort campusområde i den nordlige delen av Seoul.

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet på UiS har en bilateral avtale med ‘College of Information and Communication Engineering’ og ‘College of Business and Technology’ på Seoul Tech. Avtalen er åpen for studenter på både bachelor- og masternivå og passer spesielt bra for studenter på B-Data, M-Dateng, M-Infte5 og M-Inftek.

Undervisningsspråk
Engelsk og koreansk

Krav om språkkunnskaper
For utvekslingsstudenter er det ingen krav om offisiell engelsk test, men søker må ha minimum karakter 4 fra videregående skole. Seoul Tech forventer at søker har en interesse for å for å lære koreansk språk og koreansk kultur.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav, men vi anbefaler ikke studenter med lavt snitt å reise på utveksling. Søkere må ha fullført minst ett år av sine studier.

Antall utvekslingsplasser totalt
5 per år, mulighet for å ta et semester eller forlenge til et år.

Antall gratisplasser
5 per år, mulighet for å ta et semester eller forlenge til et år.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser til Seoul Tech gjennom UiS sin avtale får fritak for skolepenger.

Stipendmuligheter
Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen.

Valg av emner
Sjekk nettsidene til Seoul Tech for å velge fag. 
Vennligst kontakt instituttet ditt for mer informasjon om emner.

Tilbud om koreansk språkkurs. Les mer

Semesterorganisering
Studieåret består av to vanlige semestre, hver bestående av 15 uker med undervisning, pluss valgfri sommer- og vinter sessions:

Vårsemester: Første uke av mars - juni
Sommer session: juni-juli
Høstsemester: Siste uke av august-desember
Vinter session: desember-januar

Studiepoeng i utlandet
Studiepoeng-systemet er et annet enn i Norge. Belastningen skal ligge på mellom 12 og 21 credits i semesteret. En arbeidsmengde på 15-18 credits blir anbefalt for internasjonale studenter av mange koreanske universiteter. Gjennomsnittlig er 16 credits ca. 30 norsk studiepoeng. 

OBS: Kurs på førsteårsnivå godkjennes normalt ikke ettersom disse er vurdert til å være på norsk vgs. nivå.

Bolig
Internasjonale studenter har prioritet ved tildeling av studentbolig. Du vil få informasjon om hvordan du kan søke om studentbolig når du har fått tildelt studieplass ved universitetet. Vær oppmerksom på mange studentboliger deles av to personer (twin bedroom) og at 3 måltider per dag er inkludert i prisen. Det er mulig å finne bolig utenfor campus, les mer (på koreansk).

Visum
Du må ha visum for å studere i Sør-Korea. Når du har fått opptaksbrevet fra universitetet kan du søke om visum ved Sør-Koreas ambassade. Les mer her.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

---

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling