National Institute of Education - Singapore

Singapore er på toppen av OECD sin PISA-rangering, hvor man kartlegger 15-åringers ferdigheter i lesing, matematikk og naturfag verden over. Som lærerstudent ved UiS kan du reise enten på utveksling eller kortere praksisopphold til National Institute of Education (NIE).

• @NIE

På nett
Presentasjonsvideo

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Singapore er en kombinert øy- og bystat ved sørspissen av Malayahalvøya. NIE er en autonom enhet under Nanyang Technological University, og tar imot cirka 5600 studenter per år. Instituttet ble etablert i 1991 og ble rangert på 2. plass i Asia av QS World University Rankings i 2015.

Universitetet i Stavanger har inngått en avtale om studentutveksling med National Institute of Education. Avtalen er er i første omgang kartlagt for lektorstudenter som skal ta historie eller engelsk under utvekslingsoppholdet, men kan også benyttes av andre studentgrupper som finenr relevant emnetilbud der. Praksismuligheten er åpen for både lektor- og grunnskolelærerstudenter.

Undervisningsspråk
Ettersom engelsk er det offisielle språket i Singapore, blir alle emner undervist på engelsk.

Krav om språkkunnskaper
Krav til engelskkompetanse er minimum karakter 4 i engelsk på vitnemålet fra videregående skole. Alternativet er å ta en engelsktest (IELTS eller TOEFL). NIE har følgende krav:

• 6,5 IELTS
  • 580 TOEFL (Paper based) eller 92 (Internet based).

Krav om karakterer
NIE krever at innreisende studenter må være in good standing ved sitt hjemmeuniversitet. Med "good standing" forstås vanligvis at man har et karaktersnitt på rundt C eller bedre.

Antall utvekslingsplasser totalt
4 utvekslingsplasser (ett semester) og 4 praksisplasser (inntil 5 ukers praksis).

Antall gratisplasser
4+4

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser til NIE gjennom UiS sin avtale får fritak for skolepenger.

Stipendmuligheter
Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen.

Valg av emner
Generell oversikt over fagområder.

For UiS-studenter er det følgende studieprogram det er mest aktuelt å hente emner fra:

En tommelfingerregel er at emner på bachelornivå har emnekode som starter med 1-4, mens masteremner starter på 6 og oppover. Ettersom utdanninger på lavere grad (bachelor) i Singapore går over fire år, kan man også vurdere å godkjenne emner på 4-nivå som masternivå.

Generelt virker det å være enklere å få tilgang på emner på bachelornivå enn på masternivå.

Praksisopphold er mest aktuelt på sommeren (juli), og administreres av Institutt for kultur- og språkvitenskap (for lektorstudenter) og Institutt for grunnskolelærer, idrett og spesialpedagogikk (for grunnskolelærerstudenter).

Semesterorganisering
Høstsemester/semester 1: Slutten av juli-desember
Vårsemester/semester 2: Midten av januar-slutten av mai

Studiepoeng i utlandet
På bachelornivå: 30 studiepoeng = 17 AU credits (3 AU credits = 5 studiepoeng)
På masternivå: 30 studiepoeng = 15 AU credits (3 AU credits = 6 studiepoeng)

Bolig
NIE garanterer ikke bolig til utvekslingsstudenter, men er behjelpelige. Nyttig informasjon om bolig

Visum
For å studere i Singapore må du ha et studentvisum (Foreign Student Immigration Pass). Dette søkes om etter ankomst Singapore. Lærestedene sender informasjon om visum sammen med opptaksbrev.

For ytterligere informasjon om innreisebestemmelser til Singapore, kan du sjekke hjemmesiden til Immigration and Checkpoint Authority eller ta kontakt med  Singapores honorære generalkonsulat i Oslo.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no