en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Forkurs for ingeniørutdanning

Ønsker du å ta en ingeniørutdanning, men mangler kompetanse i ett eller flere fag? Da kan vårt forkurs være løsningen.
Kombiner jobb og utdanning med vårt tilrettelagte forkurs. Kurset går over 1 år, og undervisningen foregår på dag- og kveldstid to dager i uken. Studiet har også fleksible nettløsninger som gir deg mulighet til å følge forelesningene når og hvor du vil. Studiet har en digital læringsplattform hvor du får all informasjon, og hvor du kan kommunisere med faglærer.
Forkurset er særlig for søkere som har yrkesutdanning og/eller praksis, men som mangler generell studiekompetanse og/eller fordypning i realfag fra videregående skole. Forkurset kvalifiserer for opptak ved bachelorstudiet i ingeniørfag og maritim høgskoleutdanning.
Forkurset består av følgende fag:
  • Matematikk
  • Fysikk
  • Teknologi og samfunn
  • Kommunikasjon og Norsk


Eksamen
Eksamen avholdes ved UiS. Reisekostnader eller andre kostnader i tilknytning til eksamen må dekkes av kandidaten selv. Ekstern eksamen må det søkes om på forhånd, og denne må betales av den enkelte kandidat.

Fagplan

Studiet består av 4 emner som alle går over ett år. Avsluttende eksamen gis i mai/juni.

Hva kan du bli

Fullt forkurs kvalifiserer for opptak ved bachelor- og masterstudier i ingeniørfag og maritim høgskoleutdanning.

Forkurset kvalifiserer for opptak ved bachelorstudiet i ingeniørfag og maritim høgskoleutdanning, men gir ikke annen kvalifikasjon.

Emneevaluering

Studieprogram og emner revideres årlig. Evalueringer utgjør en sentral del av kvalitetssystemet ved UiS. Studentevaluering av emnene i studieprogrammet vil bli gjennomført i henhold til UiS sitt evalueringssystem.

Kontaktinformasjon

Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, tlf 51831700, E-mail: post-tn@uis.no