en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maskiningeniør - bachelorstudium i ingeniørfag, studieretning konstruksjons- og materialteknikk

Utvekslingssemester
5. semester
Opplegg for utvekslingen
For studenter som er tatt opp til et studieprogram ved UiS, anbefales det et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet. Det anbefales å velge en institusjon som UiS allerede har inngått avtale med for å lette søknadsprosessen og sikre en best mulig gjennomføring av utvekslingsoppholdet.
Femte semester på bachelorprogrammet i maskin er tilrettelagt for utveksling. Dette semesteret har kun valgemner. I utlandet må du velge relevante emner tilsvarende fordypning innen ditt fagområde. Disse emnene må være godkjente før du reiser ut. Et tips er å tenke på din spesialisering og ditt interessefelt.
Dersom du planlegger videre masterstudier må du sjekke om du får tatt de emnene du trenger for videre opptak. Det er også viktig at emnene du tar i utlandet ikke overlapper med emner du alt har tatt eller skal ta senere i studiet.
Tvilling-program
UiS har et Tvilling-program på bachelor maskin. Et Tvilling-program innebærer at du kan reise på utveksling til partneruniversitetene og ta emner som allerede er forhåndsgodkjente. De som er med i Tvilling-programmet er:
- Linköping University, Sverige (kun høstpakken) - Tecnológico de Monterrey, Mexico - Universidade de Aveiro; Portugal (Emnepakken Thermal Engineering og Sustainable Energy and Engineering) - University of Twente, Nederland (Begge høstpakkene) - Kaunas University of Technology, Litauen (kun våren, tilbyr foreløpig ingen høstpakker)
Andre faglig anbefalte læresteder
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet er med i et Nordisk nettverk av tekniske universiteter, sjekk muligheter for utveksling i Norden: http://nordtek.net/member-universities/
Det er også mulig med utenlandsopphold på ett semester ved andre utdanningsinstitusjoner. Studenter som ønsker å reise utenlands må ta kontakt med instituttet for nærmere avtale om individuelle utdanningsløp.
Kontaktperson
Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Sherly Josdal
Generelle spørsmål om utveksling:
Internasjonalt kontor, Kitty Kiellands hus
utveksling@uis.no


Utvekslingsmuligheter – hit kan du reise: