en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Maskiningeniør, y-vei, bachelorstudiuim i ingeniørfag

Utvekslingssemester
5 semester

Opplegg for utvekslingen
For studenter som er tatt opp til et studieprogram ved UiS, anbefales det et utvekslingsopphold i utlandet som en del av studiet. Planleggingen bør starte i god tid.

Det kan være mulighet for utveksling i femte semester på bachelorprogrammet i maskin y-vei. Det er 10 studiepoeng valgemne dette semesteret. I utlandet må du velge relevante emner tilsvarende fordypning innen ditt fagområde. Et tips er å tenke på din spesialisering og ditt interessefelt. De obligatoriske emnene må være dekket av de emnene du tar på utveksling. Emnene må være godkjent før du reiser ut. Dersom du planlegger videre masterstudier må du sjekke om du får tatt de emnene du trenger for videre opptak.

Det er også viktig at emnene du tar i utlandet ikke overlapper med emner du alt har tatt eller skal ta senere i studiet.

Andre faglig anbefalte læresteder
Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet er med i et Nordisk nettverk av tekniske universiteter, sjekk muligheter for utveksling i Norden: http://nordtek.net/member-universities/

Det er også mulig med utenlandsopphold på ett semester ved andre utdanningsinstitusjoner. Studenter som ønsker å reise utenlands må ta kontakt med instituttet for nærmere avtale om individuelle utdanningsløp.

Kontaktperson
Veiledning og forhåndsgodkjenning av emner:
Sherly Josdal

Generelle spørsmål om utveksling:
Internasjonalt kontor, Kitty Kiellands hus
utveksling@uis.no


Utvekslingsmuligheter – hit kan du reise: