• Etter fullført studium skal studenten:

Kunnskaper
  • ha avansert kunnskap om hvordan historie og minner brukes i ulike sammenhenger.
  • ha kunnskap om diverse fagtradisjoner som har vært relevante for etableringen av historiebruk og minnestudier som tverrfaglige fagfelt.
  • ha inngående kunnskap om aktuelle metoder og den teoretiske rammen rundt historie- og minnestudier.
  • ha et reflektert forhold til forskningstradisjoner/forskningsperspektiver knyttet til det historiske fagfeltet.
  • ha kunnskap om tematikker innenfor spesifikke historiske forskningsfelt.

Ferdigheter
  • kunne bruke ulike typer kilder og fremstillinger og benytte terminologiske og teoretiske referanser til selvstendige undersøkelser av historiebruk og i minnestudier.
  • kunne holde et muntlig fremlegg som drøfter historiebruk og minnestudier.
  • kunne forklare historiers og minners betydning for kollektive identiteter og kulturer.
  • kunne bruke relevante forskningsmetoder på en selvstendig måte.
  • kunne kritisk vurdere vitenskapelige tekster og forskningsresultater.
  • kunne reflektere selvstendig over ulike forståelser av spesifikke historiske forskningsfelt.
  • kunne utføre et selvstendig forskningsprosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer.

Generell kompetanse
  • kunne anvende sine kunnskaper og ferdigheter på problemstillinger knyttet til bruk av historie.
  • ha en kritisk forståelse for bruk av historie og minner i ulike kulturelle, sosiale eller politiske sammenhenger.
  • kunne kommunisere om bruk av historie og minner i ulike kulturelle, sosiale og politiske sammenhenger både med spesialister og ikke-spesialister
  • kunne redegjøre for og reflektere kritisk over ulike tilnærminger til spesifikke historiske forskningsfelt og drøfte hvorvidt de tilfører vår forståelse av fortiden noe nytt.
  • beherske historiefagets uttrykksformer.
  • kunne reflektere kritisk over historisk faglitteratur.
  • kunne evaluere historisk faglitteratur.