en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vitnemålsportalen

Vitnemålsportalen er en ny gratis tjeneste, utviklet på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet. Ved hjelp av Vitnemålsportalen kan du dele dine karakterutskrifter og vitnemål med studiesteder, potensielle arbeidsgivere og andre relevante parter.

Hvorfor bruke Vitnemålsportalen?

Vitnemålsportalen gjør det enkelt og papirløst å vise frem vitnemål/karakterutskrifter når du søker på jobb eller studier. Du styrer selv hvilke resultater som deles og med hvem. Vitnemålsportalen henter resultatene direkte fra studiestedene og overfører disse kryptert.

 

Hvordan fungerer Vitnemålsportalen?

Pålogging gjøres via ID-porten (MinID, BankID på mobil, BankID, Buypass eller Commfides) eller Feide (Felles Elektronisk IDEntitet i utdanningssektoren).

Dele resultater via lenke

Når du logger deg på i Vitnemålsportalen vil portalen hente opp alle dine resultater, direkte fra studiestedenes databaser. Du kan velge hvilke resultater du ønsker å dele. Vitnemålsportalen vil så generere en lenke som du enkelt kan sende til ønsket mottaker. Du kan bestemme hvor lenge lenken skal være aktiv og hvilket språk resultatene skal vises på (bokmål, nynorsk eller engelsk). Du har til enhver tid mulighet til å ugyldiggjøre lenken.

Dele resultater via en rekrutteringsplattform

Hvis du søker jobb via en rekrutteringsplattform som er koblet til Vitnemålsportalen, vil du få mulighet til å dele dine resultater ved å trykke på en lenke i rekrutteringssystemet. Lenken vil da føre deg til Vitnemålsportalen hvor du logger deg inn. Du velger så hvilke resultater som skal deles med bedriften og trykker på "Overfør resultater". Resultatene sendes da til bedriftens rekrutteringssystem. Per dags dato er det ingen rekrutteringsplattformer som har koblet seg til Vitnemålsportalen.

 

Vitnemålsportalen er en sikker tjeneste

For avsender

  • Det er du som har oppnådd resultatene som styrer hvem som skal få se resultatene dine.
  • Alle overføringer av resultater er krypterte.

For mottaker

  • Resultatene hentes direkte fra studiestedenes database.
  • For å være sikker på at resultatene du ser virkelig kommer fra Vitnemålsportalen er det flere ting du kan sjekke
    • E-poster med lenke som sendes fra Vitnemålsportalen skal ha avsenderen noreply@vitnemalsportalen.no
    • Lenkeadressen (URL-en) skal begynne med "https://vitnemalsportalen.no..."
    • Etter å ha trykket på lenken skal et ikon som indikerer en hengelås vises ved siden av lenkeadressen. 

Hva betyr det at PDF-en er digitalt signert?

Alle PDF-er i Vitnemålsportalen er digitalt signert. Dette innebærer at hvis noen forsøker å endre PDF-en vil den digitale signaturen umiddelbart bli ugyldiggjort. For å sjekke om signeringen er intakt, anbefaler at Adobe Acrobat Reader benyttes. Et "bånd" med informasjon om signeringens gyldighet vil da vises øverst i skjermbildet. Merk at det kun er mulig å verifisere PDF-en i sin opprinnelige elektroniske form. Hvis dokumentet blir skrevet ut er det ikke lenger mulig å verifisere signaturen.

 

Vitnemålsportalen