en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Intervju

Hvis du blir innkalt til intervju betyr det at bedriften mener at din erfaring og kompetanse er relevant for stillingen. Les derfor nøye gjennom stillingsbeskrivelsen og søknadsbrevet ditt før intervjuet,  og vær forberedt på å fortelle mer utfyllende om deg selv. Intervjuet er nødvendig for at bedriften skal bli bedre kjent med deg som aktuell kandidat. Det gir også deg mulighet til å finne ut om dette er rett arbeidsgiver og stilling for deg. 

Før intervjuet: 
Forbered deg.  Tenk  gjennom hvorfor du ønsker jobben og hvorfor du mener du er aktuell kandidat.  Vær forberedt på å snakke mye om deg selv. Lurer du på noe? Du vil få anledning til å stille spørsmål. Benytt den.

Du bør være forberedt på å få spørsmål om lønn. Sjekk ut med evt. fagforeninger eller bekjente om hva som er lønnsnivå i denne stillingen  for ansatte med samme utdanningsnivå som deg. 

Noen arbeidsgivere benytter testverktøy. Dette kan være personlighetstester, evnetester eller case-oppgaver. Disse blir brukt i tillegg til intervju og referansesjekk.

Kleskode. Sjekk bransjestandard, kle deg normalt velstelt.

Ta med deg kopier av CV ,attester og vitnemål i tilfellet dette blir etterspurt. Ha navn og telefonnummer til dine referansepersoner klart dersom dette ikke er oppgitt i CV’en.

Under intervjuet:
Vær presis

Ha et fast håndtrykk

Øyekontakt. Se på alle i rommet, ikke overse noen.

Vær blid og småprat litt før intervjuet starter

La arbeidsgiver lede intervjuet , vis interesse og entusiasme

Still spørsmål (både om bedriften og bransjen)

Lykke til!