en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ledige stillinger

Når studiene nærmer seg slutten er det på tide å starte kartleggingen med tanke på aktuelle stillinger. Vær obs på at dette kan være tidkrevende. Det er lurt å starte i god tid, gjerne 3-6 mnd. før avsluttende eksamen. Nedenfor får du noen tips om hvor du kan lete:

På UiS sin karriereside kan du finne aktuelle heltids- og deltidsstillinger, sommerjobber, stipend, trainee, internships til studenter og nyutdannede. Her er det også en god del stillinger som ikke dukker opp på større formidlingssider som feks Finn.no. Denne siden formidler også forslag til bachelor- og masteroppgaven fra næringsliv.

Aviser. I de fleste aviser finner du jobbannonser fra den regionen avisen gjelder for. I de større regionsavisene kan man i tillegg finne jobbannonser fra andre deler av landet.

Databaser. På internett finner du ulike portaler for ledige stillinger. Noen databaser dekker de fleste arbeidsområder mens andre er for spesielle faggrupper. For å finne frem til aktuelle stillinger bør du bruker flere forskjellige databaser og ulike søkekriterier, gjerne fritekst søk. De mest brukte generelle databasene er www.nav.no og www.finn.no

Internt utlyste stillinger. Et stort antall stilling blir ikke publisert i aviser eller på nett.  Offentlige bedrifter er lovpålagt å lyse ut stillinger av lenger varighet, men kortere vikariat og engasjement blir som oftest annonsert internt. Sjekk bedriftenes hjemmesider, og/eller ta direkte kontakt. Der kan du få informasjon om internt utlyste stillinger og hvilke kvalifikasjoner de ser etter. En slik henvendelse kan føre til at du får en kontaktperson som du kan sende en åpen søknad til.

Bruk ditt nettverk. Fortell av du er på jobbjakt til venner, bekjente og familie.Dette kan føre til at du får tips om ledige stillinger som du ellers ikke ville fått. De fleste har et større nettverk enn de er klar over.

Bemannings- og rekrutteringsfirma kan være en god plass å starte. Velg byråer der du vil ha mulighet for å få relevante stillinger.

Bedrifters egne nettsider. Mange bedrifter velger å publisere stillingsutlysninger på egne internettsider. Dersom du har pekt deg ut bedrifter som du ønsker å jobbe for bør du følge med på nettsidene deres.

Ipark (www.ipark.no) som er en del av kompetansemiljøet på Ullandhaug har en egen avdeling for etablering av nye bedrifter. Ipark inkubatoren skal bistå med å få frem nye forretningsideer og bringe dem frem til lønnsom virksomhet.

Jobb i utlandet?

EURES (www.nav.no) er en europeisk portal for jobbmobilitet som gir deg en god oversikt over jobber hvor arbeidsgivere er spesielt interesser i å rekruttere fra andre EU/EØS-land.

Ved UiS er det representert studentorganisasjoner som formidler jobber i utlandet;

IAESTE (www.iaeste.no) formidler sommerjobber til studenter innen realfags- og teknologistudier i alle verdensdeler.

AIESEC (www.aiesec.org/norway) formidler internship med en varighet fra 2 til 18 mnd til studenter innen økonomiske og administrative fag, tekniske fag og innen undervisning.