Vil du jobbe som studentassistent i DDV?

Har du lyst å lære mer og prøve deg som veileder for andre studenter og ansatte innen bruk av teknologi i læringssituasjoner? Er du nysgjerrig på multimedial teknologibruk i barnehage og skole?

Studentassistent leker seg med VR-briller i DDV

Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora søker studentassistent som sammen med prosjektleder Paolo Haaland Scarbocci, it-lærling og øvrige tre studentassistenter kan ivareta drift og utvikling av Didaktisk digitalt verksted (DDV). Prosjektleder er studentassistentenes faglige leder. Stillingsprosent for studentassistent er 20%.

Arbeidsplassen til studentassistentene vil være Didaktisk digitalt verksted (DDV). Det relativt nyetablerte verkstedet er et multimedierom hvor det alltid skal være tilgang til den nyeste teknologien, og hvor det skal være mulighet til å lære, utforske og utfordre undervisning ved bruk av digitale verktøy og teknologi.

Rommet er en annerledes læringsarena med soner for utforskning og eksperimentering og for deling i plenum.  DDV inneholder både utstyr som spillmaskiner, 3D printere, VR-briller, koding, muligheter for å koble skjermframvisning til enkelte maskiner eller nettbrett, osv. Vi planlegger i løpet av 2019 å utvide DDV til å få et eget skaperverksted/makerspace.

Arbeidsoppgaver:

• Holde workshops for ansatte, studenter og andre brukere av DDV
  • Gi teknisk veiledning i bruk av utstyr til ansatte og studenter
  • Bidra i videreutviklingen av DDV, særlig med tanke på å etablere et skaperverksted/makerspace
  • Utforske og teste ut bruk av dataspill, VR , 3D-printing, interaktive tavler/smarttavler og annen læringsteknologi
  • Bidra til, og delta i felles arrangementer og kurs i regi av DDV
  • Utvikle og lage opplæringsfilmer og podkaster som legges ut på sosiale medier
  • Bidra til drift av sosiale medieplattformer i regi av DDV

Vi søker en student som:

• Er underveis i studieløpet ved en av våre lærerutdanninger
  • Har interesse for og/eller kjennskap til skaperverksted/makerspace som didaktisk metode, gjerne praktisk erfaring i bruk av programvare og maskiner tilknyttet dette, slik som 3D-printere og laserkutter
  • Har litt kjennskap til koding, VR-teknologi, 3D-printing, dataspill, interaktive tavler og gjerne også medieverktøy, slik som Adobepakken og fotografering
  • Er fortrolig med bruk av sosiale medier som verktøy til formidling
  • Har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, og liker å presentere/vise/forklare for andre hvordan digital teknologi fungerer
  • Har gode samarbeidsevner og bidra til et godt sosialt arbeidsmiljø
  • Er positivt innstilt, nysgjerrig, og engasjert
  • Tar initiativ, er ansvarlig, lydhør og konstruktiv
  • Er fleksibel og løsningsorientert

Vi ønsker at studentene våre skal ha en framtredende rolle i utviklingen av DDV. Er du den studenten som er nysgjerrig på ny digital teknologi og som Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora leter etter?

Studentassistenter avlønnes etter gjeldende satser:

• Studentassistenter uten fullført tre års høyere utdanning gis lønnstrinn 24.
  • Studentassistenter som har fullført tre års høyere utdanning gis lønnstrinn 33.

Kortfattet søknad og CV sendes fakultetsdirektør Karoline Høibo per e-post: i karoline.hoibo@uis.no innen fredag 22.03.19. Si kort noe om deg selv og dine interesser.