Vellykket seminar for industri og studenter

2. april arrangerte studentene i UiS Drillbotics sammen med NPF et seminar som tok for seg automatisering og digitalisering i oljeindustrien.

• Bilde av mingling under seminaret.
    Deltagerne var både fra UiS og fra industrien.
  • Bilde av arrangørene. Fra venstre: Magnus Steinstø, Carsten B. Guggedal, Jens Løkkevik, Magomed Khadisov, Håkon Hagen, Andreas Jakobsen, Sander Skjørestad og Erik Andreas Løken.
    Arrangørene i UiS Drillbotics - fra venstre: Magnus Steinstø, Carsten B. Guggedal, Jens Løkkevik, Magomed Khadisov, Håkon Hagen, Andreas Jakobsen, Sander Skjørestad og Erik Andreas Løken.
  • Bilde fra seminaret.
    Det var over 260 registrerte deltagere på seminaret.

Foredragsholdere var sentrale aktører fra industrien; Hege Kverneland fra NOV, Per Lund fra Odfjell Drilling, Per Olav Svendsen fra Equinor og Pål Eirik Syvertsen fra AkerBP. Selskapene presenterte hvordan de aktivt jobber mot en digitalisert industri, og deres strategier.

– I etterkant av seminaret har vi fått positive tilbakemeldinger fra flere av deltakerne. Dette inkluderer profesjonelle fra industrien, studenter og professorer fra Universitet i Stavanger, sier Magomed Khadisov i UiS Drillbotics.

– Vi hadde over 260 registrerte, hvor majoriteten av deltakerne i salen var yrkesaktive som totalt representerte over 44 ulike selskaper.

Deltar i studentkonkurranse for borerigger

UiS Drillbotics er til vanlig et lag som deltar i den internasjonale Drillbotics-konkurransen. Oppgaven er å designe og bygge en liten borerigg som bruker sensorer og kontrollalgoritmer for å automatisere boringen gjennom en steinprøve.

Les mer om Drillbotics her

Tekst: Mari Hult