Utvekslingsambassadørene sier: Dra ut!

Utvekslingsambassadørene er her, og de vil at du skal reise ut og oppleve verden. Tirsdag 6. november presenterte ambassadørene for studenter ved Institutt for data- og elektroteknologi.

Mariane Brustugun og Maria Halvorsen Mariane Brustugun og Maria Halvorsen er to av totalt fem utvekslingsambassadører ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. De er helt enige: utveksling er gøy og lærerikt.

– Anbefaler dere å dra på utveksling?

– Ja!

Maria Halvorsen har vært på utveksling på Hawaii, mens Mariane Brustugun valgte Brasil. De er to av totalt fem utvekslingsambassadører ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet. Deres jobb er å motivere studenter til å reise ut på utveksling. De forteller om sine opplevelser på utveksling og veileder studenter som vurderer å ta et semester i utlandet. I tillegg skal ambassadørene delta på rekrutteringsmøter, stå på stand og holde presentasjoner i arrangementer hvor de kan nå aktuelle studenter.

– Det er veldig lærerikt å dra på utveksling. Du lærer ekstremt mye, og vokser veldig som person, sier Halvorsen.

– Ja, du må utfordre deg selv og tilpasse deg en helt ny situasjon, supplerer Brustugun.

Hun reiste helt til Brasil, og måtte lære seg portugisisk for å kunne følge undervisningen ved Universidad Federa de Santa Catarina.

Mange fordeler

Det er mange fordeler med å studere i utlandet, og studentene ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet oppfordres til å ta et utvekslingsopphold i løpet av studietiden.

– I tillegg til at du får oppleve noe helt nytt, med nytt språk og ny kultur, får du også mulighet til å ta fag som kanskje ikke tilbys her. Du skaper også et helt nytt nettverk, noe som kan komme godt med om du har lyst å jobbe i utlandet eller i et internasjonalt miljø senere, sier Halvorsen.

Informasjonsmøter

Arrangementet den 6. november er bare en del av et større informasjonsopplegg. På nyåret skal fakultetet i samarbeid med Internasjonalt kontor også ha åpne informasjonsmøter for alle studenter som er interessert i å høre mer om utvekslingsmuligheter.

Både Halvorsen og Brustugun er glade for at de tok sjansen på et semester i utlandet.

– Vi anbefaler å dra på utveksling!

Ambassadører ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet

Dette er et prosjekt utviklet av administrasjonen ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, og som har spredd seg. Også SV-fakultetet planlegger å starte med utvekslingsambassadører. Rekrutteringsperioden er i gang, og planen er at våren 2019 skal fem SV-studenter på utveksling ha ambassadøroppgaver. Mens de er på utveksling skal ambassadørene skrive blogginnlegg fra sine utvekslingsopplevelser. Når de kommer tilbake til UiS skal de bidra til å spre informasjon om utveksling til andre studenter som er nysgjerrige på hvordan det egentlig er å reise til et annet land for å ta noen fag eller sin praksisperiode.

Vil du ha mer informasjon om utveksling? Se student.uis.no/utveksling

Tekst og foto: Mari Løvås