UiS tar i bruk Zoom til undervisning

Universitetet i Stavanger har vedtatt å innføre Zoom som verktøy for digital undervisning.

Zoom er et verktøy som får stadig mer oppmerksomhet. Det er blant annet mye brukt av andre utdanningsinstitusjoner, både i Norge og utlandet.

UiS har på grunn av situasjonen med korona-viruset valgt å innføre Zoom raskt. Målet er å ha en fungerende implementasjon på plass innen påske.

Hva er Zoom?

Zoom er et verktøy for videokonferanser som er kjent for god video og lydkvalitet, selv med mange deltakere. Bruksområdene er:

Videoforelesninger med opptil 300 deltakere

Oppdeling av klasse i mindre virtuelle som, såkalte "Break Out" rooms

Mulighet for at både foreleser og studenter kan dele lyd/bilde inn i klassen

Utvidede funksjoner for håndsopprekning etc. ved spørsmål

Support

Det er IT-avdelingen som har ansvar for å etablere løsningen på UiS. De håper på forståelse for at det vil være noe begrenset støtte for Zoom helt i starten. Siden dette er en haste-implementering, vil det ta noe tid å få på plass gode bruksanvisninger og lære opp vesentlig personell.

UiS vil komme med mer informasjon fortløpende.

Zoom - hvit logo på blå bakgrunn