UiS-student får Maijazz-pris

Saksofonisten og masterstudenten Erlend Furuset Jenssen får 50.000 kroner som vinner av Bates talentpris. Prisen ble utdelt under åpningen av Maijazz.

Foto av Erlend Furuset Jenssen. Erlend Furuset Jenssen ble mandag tildelt Bates talentpris for 2019 av Cecilie Wathne, kommunikasjonssjef i Bate boligbyggelag. Prisen ble utdelt under åpningen av årets Maijazz. FOTO: Maijazz, Stavanger International Jazz Festival

I forbindelse med åpningen av årets Maijazz mandag kveld ble den nyopprettede musikkprisen, Bates talentpris,delt ut. Bates talentpris er på 50.000 kroner og ble tildelt saksofonisten Erlend Furuset Jenssen. Furuset Jensen tar master i utøvende musikk ved Fakultet for utøvende kunstfag.

Erlend Furuset Jenssen (1985) har fullført en bachelorgrad i klassisk saksofon ved Griegakademiet i Bergen, tatt bachelorstudier i jazzsaksofon og dirigentstudier ved Fakultet for utøvende kunstfag. Nå tar han Master i utøvende musikk med jazz som studieretning.

Dyktig og moden musiker

Juryen mener at han har en «spesielt god teknisk kompetanse og en bred bakgrunn som resulterer i et spesielt spennende kunstnerisk potensiale. Erlend har vist seg som en dyktig og moden musiker i en rekke prosjekter på regionens jazzscener. Han har bl.a. medvirket på flere av Bjergsted jazzensembles konserter, samt ved flere anledninger engasjert seg i samspill med medstudenter i konsertserien Blå:Trå. Han beskrives som en moderne musiker i den forstand at han så tydelig ser nytten og realiteten i å beherske og fordype seg i musikk med en sjangeroverskridende innstilling».

Tildeles unge musikkstudenter

Bates talentpris skal tildeles en yngre musikere som studerer musikk, hovedsakelig innenfor jazz/improvisasjon, og prisvinneren skal ha gjort seg bemerket med kunstnerisk potensiale, god instrumentforståelse og egenart. Prisen på på kr. 50 000 skal være et tilskudd til utgifter til bolig, for å frigjøre tid/ressurser til å satse på musikken.

Enstemmig jury

Juryen som enstemmig har plukket ut den første vinneren av Bates talentpris, i 2019, er; Cecilie Wathne (kommunikasjonssjef i Bate), Simen Kiil Halvorsen (jazzmusiker og universitetslektor i jazz ved UiS), Helleik Kvinnesland (daglig leder i Stavanger Jazzforum) og Jens Torolf Larsen (avd.-leder dans, jazz og musikkproduksjon og opptaksteknikk ved UiS).