UiS-alumn og siviløkonom: Ha det gøy!

– Gode karakterer, nettverk og studierelevant arbeidserfaring er viktig for deg som vil ha en jobb der du virkelig får noe igjen for alt strevet. Men det blir vanskelig å oppnå hvis du ikke har det gøy!, sier siviløkonom Jørn Solvang.

• alumn jørn solvang.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Jeg jobber nå som konsulent i Evry for et IT-prosjekt som har nesten 200 ansatte med forskjellige fagbakgrunn spredt på tre kontorer i tre forskjellige tidssoner.
  • jørn solvang.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Jeg tror hele studietiden gir deg en tenkemåte og erfaring som er helt nødvendig for å kunne lykkes i arbeidslivet. Ta aktiv del i det faglige og sosiale på universitetet så lærer du mye om deg selv og verden rundt deg, ikke minst det faglige.

1. Hvorfor valgte du å studere siviløkonomi ved UiS?

Veldig tilfeldig. Jeg gikk bachelor i hjembyen min Tromsø, men da tiden kom for å studere mastergrad måtte jeg prøve noe nytt. Stavanger ble nesten valgt med terningkast.

2. Hva husker du best fra studietiden ved UiS?

Vennskapet i klassen, uten tvil! Vi var en ganske stor gjeng tilflytende fra andre studiesteder som ikke kjente mange i Stavanger fra før. Vi ble fort en tett gjeng på kollokvier, der vi alle strevde med å bli klar til eksamener og fullføre innleveringer. Kjempefint å ha noen med seg under studiet, da er det alltid noen å spørre om hjelp når pensum er vanskelig. Alt strevet blir så mye lettere når ting er sosialt og morsomt. Må også legge til at alle festene, arrangementene med studentforeningen og hytteturene gjorde at tiden i Stavanger gikk utrolig fort.

3. Hvilken del av studiet har du hatt mest nytte av i arbeidslivet?

Utrolig vanskelig spørsmål, men jeg tror hele studietiden gir deg en tenkemåte og erfaring som er helt nødvendig for å kunne lykkes i arbeidslivet. Ta aktiv del i det faglige og sosiale på universitetet så lærer du mye om deg selv og verden rundt deg, ikke minst det faglige.

4. Hva liker du best med jobben din?

Jeg jobber nå som konsulent for et IT-prosjekt som har nesten 200 ansatte med forskjellige fagbakgrunn spredt på tre kontorer i tre forskjellige tidssoner. Det er mange utfordringer rundt hvordan vi kan jobbe tett med hverandre selv om vi er alle fra forskjellige kulturer og tankesett. Spesielt når det ene kontoret er på andre siden av jorden. Mye av grunnen til at jeg valgte å bli student var å bli mentalt utfordret, ting skal være vanskelig. Fullføre lette ting gir ikke i nærheten av like mye glede som å fullføre noe vanskelig.

5. Hva er dine tre beste råd til dagens studenter?

Jeg tror at alle som har det gøy på universitet, har interesse for pensum og oppsøker medstudenter som er ute etter en god studieopplevelse, vil få det mye enklere. Kan også si at gode karakterer, nettverk og studierelevant arbeidserfaring er viktig for de som vil ha en jobb der du virkelig får noe igjen for alt strevet. Men det blir vanskelig å oppnå hvis du ikke har det gøy!

Tekst: Martin Evensen